Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: Η Ελλάδα θα παρουσιάσει μέτρα μόνο αν κλείσει η συμφωνία – Παραμένουν οι “κόκκινες γραμμές”

12:59 7/5/2015 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων μόνο αν κλείσει η συμφωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ υποστήριξε ότι οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνηση για εργασιακά και ασφαλιστικό παραμένουν.

Κατά της διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «τα εργασιακά αποτελούν βασική κόκκινη γραμμή όχι από πείσμα ή πολιτική εμμονή αλλά επειδή γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος

το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφέρθηκε σε αυτά στην κοινή δήλωση».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η θέση μας είναι ίδια όπως έχει διατυπωιεί δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων, αυτό ακριβώς περιγράφεται για την κοινή δήλωση».

«Το καλύτερο για εμάς είναι να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Αν στις 11 Μαΐου μπορεί να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει για εμάς αυτό θα είναι βέλτιστο».

Σε ερώτηση για το αν δεν υπάρξει θετική δήλωση στο Eurogroup αν η Ελλάδα σκέφεται να μην πληρώσει δόσεις στο ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «βασική υποχρέωση και θέση της κυβέρνηση είναι να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα