Γ. Περιστέρης – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η αναδιάρθρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να είναι μέρος των μεταρρυθμίσεων

Η αναδιάρθρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να είναι μέρος των μεταρρυθμίσεων, εντάσσεται εξάλλου και στα μνημόνια, ωστόσο, δεν συζητείται οποιαδήποτε εθνική σταρατηγική, σημείωσε κατά την ομιλία του στην 20ή Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist Γεώργιος Περιστέρης, πρόεδρος της Terna Energy και διευθύνων σύμβουλος της GEK TERNA.

Η Ελλάδα

έχει ανταγωνιστικές εταιρείες κι ένα δυναμικό από ΑΠΕ άνω των 10.000 MW που παραμένει αναξιοποίητο, με τα νησιά να καλύπτουν τις ανάγκες τους από απαρχαιωμένα συστήματα, τα οποία τελικά πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, ανέφερε ο κ. Περιστέρης. Όπως είπε, η διασύνδεση κοστίζει 4 δις ευρώ. Θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε μια δεκαετία και να αποσβεστεί πολύ γρήγορα, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GEK TERNA.

Ο ίδιος προέτρεψε για μαζική επένδυση στις AΠΕ και στις καινοτόμους τεχνολογίες, λέγοντας πως χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ. Το βάρος πρέπει να σηκώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, για να ακολουθήσουν οι ξένες, κατέληξε ο κ. Περιστέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα