Φυσικό αέριο: Νέα μείωση στην τιμή του, έπεσε κάτω από τα 29 ευρώ η μεγαβατώρα

Κάτω από τα 29 ευρώ έπεσε σήμερα Τετάρτη η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, με φόντο και τις εκτιμήσεις για μειωμένη ζήτηση εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 14.15 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) υποχωρούσαν κατά 1,98% στα 28,55 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στο χαμηλό της ημέρας έφτασαν τα 28,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υποχώρηση της τιμής σε σύγκριση με την εκτόξευση που είχε καταγραφεί το περασμένο καλοκαίρι

και εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης λόγω των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν τα συμβόλαια είχαν φτάσει τα επίπεδα των 308 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πτώση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται επίσης στη μειωμένη βιομηχανική ζήτηση και στα υψηλά επίπεδα των αποθεμάτων αερίου, που αγγίζουν το 66% της πληρότητας, ωστόσο οι επενδυτές δεν αποκλείουν το σενάριο αύξησης της ζήτησης, εξαιτίας της πιθανότητας για αυξημένη κατανάλωση ενέργειας από τη χρήση των κλιματιστικών τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, παραμένει η επιφυλακτικότητα για τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα.

Keywords
Αναζητήσεις
fysiko-aerio-nea-meiosi-stin-timi-tou-epese-kato-apo-ta-29-evro-i-megavatora.htm
Τυχαία Θέματα