ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ- Π.ΒΛΑΣΤΟΣ: Απέτυχε απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο – Πιάστηκαν 3 Αλβανοί και ο πιλότος

upd: Σύμφωνα με πληροφορία που μεταδόθηκε στο MEGA ο πιλότος και ο μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν όμηροι των συνεργών του Παναγιώτη Βλαστού. Ο δικηγόρος του Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, βγήκε στο δελτίο του ALPHA και ζήτησε να μεταφερθεί ο Βλαστός σε νοσοκομείο, γιατί στο ιατρείο των φυλακών δεν μπορεί να του παρασχεθεί η ιατρική φροντίδα που απαιτεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Απόπειρα απόδρασης

του βαρυποινίτη Π. Βλαστού αλά Παλαιοκώστα από τις φυλακές Τρικάλων απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, γύρω στις 16.45, ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα προσέγγισε τις φυλακές και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.

Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο, τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να εξαναγκαστεί να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Το χρονικό της αποτυχημένης απόδρασης

Στις φυλακές Τρικάλων επικρατεί πανικός και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι επιβαίνοντες είναι τραυματίες. Οι φρουροί των φυλακών πυροβόλησαν, οι σφαίρες βρήκαν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι 2 επιβαίνοντες (ένας Έλληνας παλιός γνώριμος των αρχών και ένας Αλβανός) και ο πιλότος με τον συγκυβερνήτη έχουν συλληφθεί, όμως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.
Ποιο είναι το δρομολόγιο του ελικοπτέρου(πηγη: protothema.gr)

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Το ελικόπτερο νοικιάστηκε τηλεφωνικά και απογειώθηκε νωρίς το απόγευμα από τον Ασπρόπυργο με πρώτη στάση στο Πήλιο από όπου και ανέβηκαν ο Έλληνας και ο Αλβανός και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Πάνω από τον Πλαταμώνα ο πιλότος δήλωσε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 και 45 ένα ελικόπτερο προσέγγισε το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων( αφού πρώτα έκανε ένα αναγνωριστικό κύκλο), κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος , και οι επιβαίνοντες πέταξαν ένα γάντζο για να ξηλώσουν το πλέγμα και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός. Ο ισοβίτης αρπάζει την ανεμόσκαλα ανεβαίνει μέχρι τα μέση όμως η σκάλα χτυπάει στο συρματόσχοινο και πέφτει από τη σκάλα… Οι φύλακες από δυο σκοπιές ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν αυτοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι φύλακες υποχρεώθηκαν να ανταποδώσουν τα πυρά με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να καθηλωθεί. Οι σφαίρες βρήκαν το ελικόπτερο στην ουρά… Οι τέσσερις επιβαίνοντες έχουν συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα