“Φοβούνται απόσυρση του ΠΑΣΟΚ απ’την κυβέρνηση οι επενδυτές”

Η προοπτική της απόσυρσης των 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση μπορεί να αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές, που βοηθούν να κινηθεί η ανάκαμψη, εκτιμά η Megan Greene, πρώην οικονομολόγος της εταιρείας συμβούλων του Nouriel Roubini και νυν επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence και αρθρογράφος του Bloomberg.

“Εάν

γίνονταν πρόωρες εκλογές και οι επενδυτές τρόμαζαν από την προοπτική του να εκπροσωπεί την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτό θα μπορούσε να πλήξει την ελληνική ανάκαμψη, η οποία είναι τόσο εύθραυστη”, λέει η οικονομολόγος.

Τι μας λέει λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ η κα Greene; Από την μία ότι έχει δίκιο ο Ευ. Βενιζέλος που φωνάζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικό για την σταθερότητα της κυβέρνησης αλλά παράλληλα, από την άλλη, ότι τα προεκλογικά “παιχνίδια” και τα διλήμματα δεν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Αντιθέτως, μπορεί να είναι επικίνδυνα καθώς την πολιτική σκηνή της Ελλάδας την παρακολουθούν στενά οι ξένοι επενδυτές, όπως μαρτυρά άλλωστε και η εικόνα του Χρηματιστηρίου τελευταία.

Original article: “Φοβούνται απόσυρση του ΠΑΣΟΚ απ’την κυβέρνηση οι επενδυτές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα