Φόβοι Κραχ στις διεθνείς αγορές – Παγκόσμιο sell off προκαλεί η Κίνα – Στα 39 δολ. το πετρέλαιο

Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για την έναρξη της μεγάλης διόρθωσης στις διεθνείς αγορές, μετά από μια 6ετία ισχυρών κερδώνΜνήμες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κραχ του 2008 έχουν επανέλθει στις διεθνείς αγορές, καθώς ένα κύμα πρωτοφανών ρευστοποιήσεων χτυπά κατά σειρά τις αγορές όλου του κόσμου.
Η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των νομισματικών αρχών της χώρας για υποτίμηση του γουάν, προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς σε όλες τις αγορές.
Τα εμπορεύματα βρίσκονται στα
χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη έχουν χάσει πάνω από 13% της αξίας τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αναδυόμενες αγορές και τα νομίσματά τους βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται επικίνδυνα.
Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που κάνουν λόγο για την έναρξη της μεγάλης διόρθωσης στις διεθνείς αγορές, μετά από μια 6ετία που προσέφερε ισχυρά κέρδη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι προθέσεις της Federal Reserve για την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της μετά από το 2008 τον προσεχή Σεπτέμβριο, ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά», εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.Sell off στις ευρωαγορές

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι ευρωαγορές, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, και κυρίως εκείνης της Κίνας.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,22% στις 6.050 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 2,57% στις 9.864 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,33% στις 4.523 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα