ΦΟΥΡΛΗΣ: Τι γράφει για τη μετοχή και την εταιρεία το Χρηματιστήριο

Έχει κατεβάσει τις στροφές της η μετοχή του μετά το εντυπωσιακό πέταγμα μέχρι τα 2,8000 και διορθώνει φυσιολογικά και χωρίς ακρότητες. Όμως τα καλά νέα στο ταμπλό δεν έχουν τελειώσει. Θάρθει και ο δεύτερος γύρος.

Να μην ξεχνάμε ότι αυτός έχει φέρει στην Ελλάδα τα ΙΚΕΑ και τα αναπτύσσει και σε γειτονικές χώρες, ενώ είναι ιδιοκτήτης και των αθλητικών ειδών Intersport.

Αποτιμάται στα 125 περίπου εκατ. ευρώ.

Όποιος, δηλαδή, θέλει να αγοράσει επτά (7) καταστήματα ΙΚΕΑ, εκ των οποίων πέντε (5) στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 1 στη Βουλγαρία, τα «αγοράζει « με αυτό το (συνολικό) ποσό μέσω του Χρηματιστηρίου!

Το ποσό αυτό είναι άκρως υποτιμημένο, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι μόνο το κατάστημα ΙΚΕΑ της Βουλγαρίας κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας από μόνη της αυτή η επένδυση το 60% (!) της σημερινής κεφαλαιοποίησης του Φουρλή.

Πολύ περισσότερο αν προστεθεί το γεγονός ότι η καθαρή αξία της γης και των ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 240 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όποιος «αγοράσει» σήμερα τον Φουρλή, παίρνει και την εταιρεία Intersport, η οποία έχει 84 (!) καταστήματα στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κύπρο, απευθυνόμενη σε μια αγορά άνω των 110 εκατ. κατοίκων. Η Intersport, από τα 16 καταστήματα που διαθέτει σήμερα στην τουρκική αγορά, έχει θέσει ως στόχο να τα αυξήσει σε 50 μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Με τέσσερις πτωτικές στις 5 τελευταίες ημέρες και από τα 2,80 στα 2,40 ευρώ ( -2,83% χθες με συναλλαγές 314.000 τεμαχίων εκ των οποίων το 75% έγινε με θετικό πρόσημο και μέχρι το +4% στα 2,5700…).
Πρόσφατα, οι αναλυτές της IBG αναβάθμισαν την μετοχή του με σύσταση ”αγορά” δίνοντας ταυτόχρονα νέο, υψηλότερο στόχο στα 2,90 από το 1,40 ευρώ της προηγούμενης.

Keywords
Αναζητήσεις
intersport ιδιοκτητης
Τυχαία Θέματα