«Φούμαρα» Κουρουμπλή για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

«Για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ατάραχος ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αντί να υποβάλει την παραίτησή του, παρά το γεγονός ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει μέχρι τη Βούλα, λόγω της ολιγωρίας του υπουργείου!

Ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι σε 25 με 30 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη. Μέρα με τη μέρα

έχουμε βελτίωση». Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι επιθεωρητές του είπαν ότι δεν βρήκαν ψόφια πουλιά και κατά συνέπεια δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια.

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στα περί παραίτησης του τονίζοντας «είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό». Όσο για τα περί λογοπαιγνίου, χαρακτήρισε τη δήλωση άστοχη και την απέδωσε σε συνεργάτη του.

Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης και κάλεσε τους επικριτές να ζητήσουν …συγγνώμη αν αποδειχθεί πως δεν υπάρχει καθυστέρηση: «Μας λένε ότι καθυστερήσαμε. Τα στοιχεία υπάρχουν. Ας μας πουν πώς καθυστερήσαμε. Όταν θα έρθει ο εισαγγελέας και θα εξετάσει στα στοιχεία, ελπίζω αυτοί που μας κατηγορούν, να ζητήσουν συγγνώμη».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τις δηλώσεις περί παραίτησης «μαζεύει» ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός δέχεται ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τις ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Τι δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός

«Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει η ρύπανση του Σαρωνικού από τη διαρροή πετρελαίου, που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου, «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε 20-25 μέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε. Είπε ακόμη πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις εξειδικευμένες εταιρίες.

Για τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. Ερωτηθείς τέλος για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως «όλα ελέγχονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα