Φόρος 2 ευρώ στα τσιγάρα;

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όσα ακριβώς χρειάζονται για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να μαζευτεί, αν μπεί σε κάθε πακέτο τσιγάρων φόρος 2 ευρώ. Μαύρα τα μαντάτα για τους καπνιστές, αλλά… καλό θα μας κάνει!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, με ταυτόχρονη επιβολή φόρου 10% σε όσες επιχειρήσεις επιτρέπουν στους πελάτες τους το κάπνισμα.

Τα παραπάνω, προς το παρόν, είναι απλές σκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας. Δεν είναι αποφάσεις.

σχετικά άρθραΔήλωση του Προέδρου ΕΒΕΑ Κ. ΜίχαλουΣτάση αναμονής στο Χ.Α., σταθεροποιητικά ο Γενικός ΔείκτηςΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΣτουρνάρας: Θα αποστείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν χρήματα έξωΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»ΕΤΕ: Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για το dealCyprus PB: Προτείνει μείωση του κυπριακού μισθολογίου 6% – 24%Πάνω από 90.000 οι «χαμένοι» συνταξιούχοι των ΤαμείωνΠράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα