ΦΛΩΡΙΝΤΑ: Βετεράνος στρατιώτης στο Ιράκ ο 26 χρονος που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο αεροδρόμιο

08:12 7/1/2017 - Πηγή: BankWars

Στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ήταν ο άνδρας ο οποίος έβγαλε όπλο από τις αποσκευές του, που είχαν περάσει από τον έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους. Εκτός από τους πέντε νεκρούς, ακόμη οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πυρά του Σαντιάγο, ενώ δεκάδες ακόμη έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, καθώς φέρουν μώλωπες ή

έχουν υποστεί κατάγματα.

Ο δράστης υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκα, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο Σαντιάγο “έχασε το μυαλό του” μετά την υπηρεσία του στο Ιράκ, είπε η θεία του σε ιστοσελίδα του Νιου Τζέρσι. Σημείωσε ότι ο δράστης έχει μεγαλώσει στο Πουέρτο Ρίκο και πως επέστρεψε στο νησί μετά την υπηρεσία του στη Μέση Ανατολή και νοσηλεύτηκε με ψυχολογικά προβλήματα.

Η θεία του είπε ακόμα πως πρόσφατα βρήκε δουλειά ως security στην Αλάκα, και έγινε πατέρας τον περασμένο χρόνο. Ο αδερφός του, δήλωσε στο NBC, πως ο Σαντιάγο λάμβανε ακόμα βοήθεια για τα ψυχολογικά του προβλήματα, ενώ είχε στην κατοχή του όπλο. Ο Σαντιάγο αποστρατεύτηκε τιμητικά από την Εθνοφυλακή, πριν τέσσερις μήνες, επιβεβαίωσε πηγή του στρατού στο ABC.

Ο κ. Πίρο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

Ο Ε. Σαντιάγο, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί σε γραφείο του FBI συμπεριφερόμενος αλλόκοτα, έφτασε στο Φορτ Λόντερντεϊλ λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις αρχές. Τότε έβγαλε το εννέα χιλιοστών όπλο του από τη βαλίτσα του, που είχε περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Φλώριντα – Ένοπλη επίθεση με νεκρούς

Keywords
Τυχαία Θέματα