Φέσι 65 δισ στη Γαλλία αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών – “Αγάπες” από Μ.Βαλς και Π.Μοσχοβισί

18:39 8/7/2015 - Πηγή: BankWars

Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, “φεσώνει” τη Γαλλία με 65 δισ ευρώ. Δείτε τι δήλωσαν σχετικά με το ελληνικό θέμα λίγες ώρες νωρίτερα ο Γάλλος Πρωθυπουργός και ο επίσης Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Π.Μοσχοβισί…

…Τυχαίο; Δε νομίζω…

1. Η είδηση: Στα 65 δισ. ευρώ ανέρχεται η έκθεση της Γαλλίας στην Ελλάδα,

σύμφωνα με σχετική έκθεση της γαλλικής Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.
Όπως εξηγεί, η συνολική έκθεση της Γαλλίας σε μία ενδεχόμενη ελληνική στάση πληρωμών ανέρχεται σε περίπου 65 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό αρκετά υψηλότερο των 40 δισ. ευρώ που έχουν γενικά αναφερθεί.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η έκθεση της Γαλλίας στο ελληνικό χρέος αφορά κυρίως την πλήρη διαγραφή ενός διμερούς χρέους και τις εγγυήσεις που προσφέρει η Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Η Γαλλία φέρει επίσης ένα μέρος των κινδύνων που υποστηρίζονται από το ευρωσύστημα.

2. Η νέα δήλωση από τον Γάλλο Πρωθυπουργό Μ.Βαλς:

Σε νέες του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός τςη Γαλλίας κ. Μ.Βαλς, είπε ότι εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ παράλληλα θα έχει και σοβαρές επιπτώσεις, σε γεωπολιτικό επίπεδο.
Η Γαλλία αρνείται να ζήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και είναι αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.Θα υπάρξει συμφωνία, εκτίμησε.

3. Η νέα δήλωση από τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Π Μοσχοβισί:

«Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις και η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά” είπε αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα στο ΑΠΕΜΠΕ ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π.Μοσχοβισί.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Για το θέμα του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, όπως εξήγησε, το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

4. ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ…

vasval

Keywords
Τυχαία Θέματα