Φαρ ουέστ στο Αιγάλαιω – Επεισόδια και νίκη της ΑΕΚ με 2-1

23:40 5/1/2014 - Πηγή: BankWars

Πιο… Γ’ Εθνική, δεν γίνεται! Κλασσικό ντέρμπι ερασιτεχνικών κατηγοριών θύμισε σε όλα του τα επίπεδα ο αγώνας ανάμεσα στο Αιγάλεω και την ΑΕΚ. Σοβαρά επεισόδια, καθυστερημένη έναρξη, διακοπές στο παιχνίδι, γήπεδο βούρκος, συμπλοκές με προπονητές και ποδοσφαιριστές, σκοτάδι στο τέλος και φυσικά ένα άθλιο παιχνίδι από αγωνιστικής άποψης, με ελάχιστες φάσεις και διαιτητικά λάθη. Σε 48 προσαγωγές και έξι συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι

αστυνομικές αρχές, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια

Το ματς ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση, λόγω σοβαρότατων επεισοδίων σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδες, που διαμόρφωσαν ένα σκηνικό πολέμου. Οι ποδοσφαιριστές κλείστηκαν στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο γίνονταν διαβουλεύσεις, με την αστυνομία να ζητεί εγγυήσεις. Όταν πήρε τις… στοιχειώδεις, το παιχνίδι ξεκίνησε.

Το γήπεδο εν τω μεταξύ βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, με καμένο χλοοτάπητα, που σε σημεία είχε γίνει βούρκος και δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη μία και μοναδική φάση που δημιούργησε το Αιγάλεω, όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν στο 37′, όταν μετά από λάθη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Δουκάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον Καραγκιολίδη, τον πλάσαρε -κι αφού η μπάλα κόντραρε και στον Γεωργέα- κατέληξε στα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48′) η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κορδέρο από τον Στριμμένο. Ήταν ένα πέναλτι που με γυμνό μάτι φάνηκε τραβηγμένο, αν και χωρίς ριπλέι δεν μπορείς να είσαι βέβαιος. Με την ένταση που προκλήθηκε από αυτό το σφύριγμα, φτάσαμε στο 53′, όταν ο Πλατέλλας ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, ευστοχώντας και ισοφαρίζοντας. Δύο λεπτά αργότερα, υπήρξε καθαρή ανατροπή του Ανάκογλου στην περιοχή του Αιγάλεω, αλλά ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια, ίσως γιατί είχε “μυριστεί” το προηγούμενο λάθος του.

Η ΑΕΚ τελικά τα κατάφερε στο 88′ με τον Μπρέσεβιτς.

Το παιχνίδι όμως είχε ήδη μετατραπεί σε παρωδία χωρίς προηγούμενο! Στο 67′ και με αφορμή ένα φάουλ, ο προπονητής του Αιγάλεω μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγαγε τον Πλατέλλα, ενώ την ίδια στιγμή ο Κορδέρο γρονθοκοπήθηκε και ο Καραγκιολίδης δέχτηκε καρέκλα!

Το παιχνίδι διεκόπη εκ νέου και για αρκετή ώρα μετά το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ, ο αγωνιστικός χώρος γέμισε οπαδούς και αστυνομικούς, ενώ διαιτητές και ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Με τους προβολείς να μην λειτουργούν και το σκοτάδι να έχει απλωθεί (είχε μόνο φωτιές στις εξέδρες!), παίχτηκαν τελικά 20 δευτερόλεπτα και το ματς έληξε έπειτα από συνολικά τρεις ώρες!

contra.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Tα κρούσματα της βίας, όπως και κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, να αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή. Η βία δεν έχει θέση μέσα και έξω από τα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους»

Τα παραπάνω ανέφερε την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής μεταξύ του Αιγάλεω και της ΑΕΚ.

Ο κ. Ανδριανός είπε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για το συμβάν, τονίζοντας ότι η βούληση του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και δεδομένη: «Τα κρούσματα της βίας, όπως και κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, να αντιμετωπίζονται χωρίς καμία ανοχή».

Original article: Φαρ ουέστ στο Αιγάλαιω – Επεισόδια και νίκη της ΑΕΚ με 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα