Έξω φρενών οι Τούρκοι με την απελευθέρωση των “8” στρατιωτικών – “Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Α.Τσίπρα είναι λόγος ανδρός”

20:53 4/6/2018 - Πηγή: BankWars

Απελευθερώθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι Tούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Oι στρατιωτικοί κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, από όπου και αποχώρησαν.

Η αποφυλάκιση είναι γεγονός επειδή παρήλθε το 18μηνο της προφυλάκισης. Οι Τούρκοι αξιωματικοί πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό

δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έντονη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση στην απελευθέρωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία. O Ντενίζ Μποζντάγ χαρακτήρισε πραξικοπηματίες και τρομοκράτες τους οκτώ, λέγοντας ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες προστατεύουν τους τρομοκράτες. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι καθήκον της Τουρκίας να φροντίσει να επιστρέψουν στη χώρα, οι οκτώ.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ για να προσθέσει: «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα