ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – “ΠΑΤΩΣΑΝ” ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΠΑ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τα κόκκινα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αυξάνονται ανησυχητικά και τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ…πάτωσαν τον Ιούλιο, παρά την αύξηση του συντελεστή στο 24%.

Είναι εμφανές, ότι η κατάσταση στην οικονομία δενμ πάει άλλο, ότι οι ρυθμίσεις που έγιναν ή γίνονται από τις τράπεζες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και ότι οι φορολογούμενοι κάνουν το παν προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορομπηχτική πολιτική, αρνούμενοι να δεχθούν ή να κόβουν αποδείξεις.

ΦΠΑ:

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ…

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο οι εισπράξεις από ΦΠΑ ήταν μειωμένες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, παρά την αύξηση του συντελεστή στο 24% και παρά το γεγονός ότι φέτος κόπηκε η έκπτωση του 30% στη δεύτερη ομάδα νησιών.

Τον Ιούλιο οι εισπράξεις των Δ.Ο.Υ. από ΦΠΑ ανήλθαν σε 1,116 δισ. ευρώ έναντι 1,165 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2015, ενώ την ίδια ώρα στα τελωνεία εισπράχθηκαν 375 εκατ. ευρώ ΦΠΑ έναντι 386 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Συνολικά οι εισπράξεις ΦΠΑ από τελωνεία και εφορίες ανήλθαν σε 1,492 δισ. ευρώ έναντι 1,552 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Σε σύνολο 9,4 εκατομμυρίων τραπεζικών δανείων τα 3 εκατομμύρια δεν εξυπηρετούνται! Τα NPEs αυξήθηκαν κατά 9 δισ. ευρώ το 2015, φθάνοντας στα 108 δισ. ευρώ , ενώ στο τέλος Μαρτίου του 2016 ανήλθαν στα 108,6 δισ. ευρώ.

Τα 2/3 των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν καταγγείλει οι τράπεζες, εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους! Το αντίστοιχο ποσοστό για τα στεγαστικά διαμορφώνεται στο 70%, ενώ για τα καταναλωτικά στο 76% (σ.σ στα καταναλωτικά τα στοιχεία αφορούν σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του εξαμήνου).

Δύο στα τρία μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν κατά πολύ τους 3 μήνες (χρόνος που ένα δάνειο χαρακτηρίζεται σε καθυστέρηση αποπληρωμής), ξεπερνώντας ακόμη και τον ένα χρόνο,χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται όσα έχουν καταγγελθεί από τις ίδιες τις Τράπεζες.

Αναφορικά με όσους έλαβαν καταναλωτικό δάνειο ποσοστό 76% από αυτούς βρίσκεται σε καθυστέρηση καταβολής δόσεων άνω του 6μηνου.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών (σ.σ μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και οι καταγγελμένες απαιτήσεις αποτελούν περίπου το 30% και 44% αντίστοιχα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα