ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατά έξι μήνες, έως τα μέσα του 2015 εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σχετικό έγγραφο της Ε.Ε.

Το έγγραφο επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης μόνο κατά τρεις μήνες έως το τέλος του α’ τριμήνου του 2015 αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης έως το α’ εξάμηνο του 2016, για να συμπέσει με το τέλος του προγράμματος του ΔΝΤ.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η παράταση του προγράμματος και

το νέο έτος θα περιπλέξει τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να εξασφαλίσει νίκη για τον προτιμώμενο υποψήφιο στις εκλογές του Φεβρουαρίου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη στιγμή που έχει “ποντάρει” πολλά στην έξοδο από το μνημόνιο στο τέλος του έτους.

Ωστόσο, η παράταση του προγράμματος στήριξης, στο πλαίσιο του οποίου η Αθήνα έχει λάβει συνολικά 240 δισ. ευρώ από το 2010, κρίνεται απαραίτητη επειδή οι διεθνείς πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για το τι πρέπει να κάνει η Αθήνα προκειμένου να λάβει την τελευταία δόση των 1,8 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσει μια εναλλακτική πιστωτική γραμμή μετά την λήξη του προγράμματος.

«Aν και ο στόχος της τεχνικής παράτασης είναι να δώσει περισσότερο χρόνο στις ελληνικές αρχές να προετοιμάσουν νομοθετικές ρυθμίσεις τον Ιανουάριο του 2015, η τεχνική παράταση μπορεί να είναι για μεγαλύτερη περίοδο για να καλυφθεί το ενδεχόμενο καθυστερήσεων εξαιτίας πιθανών εμπλοκών στο δρόμο προς την εκλογή Προέδρου», αναφέρει το ευρωπαϊκό έγγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα