Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Θετικό κλίμα

Με κέρδη έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία της Eurostat τα οποία έδειξαν περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού στις αρχές του έτους, βρίσκοντας επίσης στήριξη στα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Lloyds, η Telefonica Deutschland και η Scor.

Ο Stoxx Europe 50 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02%.

Ο DAX σημείωσε άνοδο 0,26%.

Ο

CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,15%.

Ο FTSE κέρδισε 0,38%.

Στην περιφέρεια ο ελβετικός SMI κέρδισε 0,23%, ενώ πτωτικά κατά 0,88% και 0,83% έκλεισαν αντίστοιχα ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB.

Η Telefonica Deutschland ήταν από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,8% αφού ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Ενισχυμένες ήταν οι τραπεζικές και οι ασφαλιστικές μετοχές, χάρη στη Lloyds και τη Scor. Η Lloyds, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Βρετανίας που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της αυτή την εβδομάδα, ενισχύθηκε κατά 3,5% καθώς εντυπωσίασε τους επενδυτές με την αύξηση των κερδών της σε υψηλό δεκαετίας.

Η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας Scor ενισχύθηκε κατά 5,6% σε υψηλό 14 μηνών αφού αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε τα σχέδια για επαναγορά μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα