Ευρωαγορές: Σημαντικά κέρδη δια χειρός Ντράγκι – DAX +1,83% CAC40 +2,10%

Ώθηση από τη δέσμευση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έλαβαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κλείνοντας με κέρδη. Οι αγορές αποτιμούν θετικά τη νέα δέσμευση του Μάριο Ντράγκι, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ,

μιλώντας στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ Τζάκσον Χολ του Κάνσας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε περαιτέρω την πολιτική μας».

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 1,83% στις 9.510 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 2,10% στις 4.303 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σήμερα παρέμεινε κλειστό λόγω Εθνικής Εορτής, με τον όγκο συναλλαγών στους σύνθετους ευρωπαϊκούς δείκτες να είναι κατά σχεδόν 60% χαμηλότερες σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,1% στις 339,02 μονάδες. Από τους 17 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 15 σήμερα σημείωσαν άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα