Ευρωαγορές: Bραχυπρόθεσμη υποχώρηση “βλέπει” η Goldman Sachs

Οπως μεταδίδει το CNBC, σε έκθεση της Goldman Sachs, οι αναλυτές με επικεφαλής τον Peter Oppenheimer αναφέρουν ότι οι μετοχές στην Ευρώπη θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, με ηπιότερους ωστόσο ρυθμούς σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι βραχυπρόθεσμα πολλά θα εξαρτηθούν από τα εταιρικά αποτελέσματα. Κατά τις επόμενες 5 εβδομάδες το 80% των

εταιρειών του STOXX Europe 600 αναμένεται να ανακοινώσει ετήσια αποτελέσματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη έχουν υποχωρήσει σημαντικά μετά το τέλος του γ’ τριμήνου.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι μετοχές βρίσκονται σε ανατιμητική bull market, καθώς μεταφερόμαστε στην ανοδική φάση του κύκλου», αναφέρει ο Oppenheimer. «Ωστόσο, οι χρηματιστηριακές αξίες,δεν φαίνονται πλέον φθηνές και βραχυπρόθεσμα οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι λόγω της έλευσης της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων».

Για την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές και το επακόλουθο selloff, ο Οppenheimer τονίζει ότι “διατηρούμε την εκτίμηση ότι γιαανοδικής τάσης στις ευρωαγορές, αλλά υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος για βραχυπρόθεσμη υποχώρηση. Συστήνουμε στους επενδυτές να παραμείνουν long κάνοντας ωστόσο hedging”.

Original article: Ευρωαγορές: Bραχυπρόθεσμη υποχώρηση “βλέπει” η Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα