Ευ.Μυτιληναίος: Ηχηρή παρέμβαση – Άμεσα συμφωνία, ανυπολόγιστο το κόστος της καθυστέρησης

00:01 6/8/2015 - Πηγή: BankWars

“Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να γίνει επανεκκίνηση της αγοράς και της χώρας. Εύχομαι η κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατό για να κλείσει η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, γιατί πλέον το κόστος των καθυστερήσεων είναι ανυπολόγιστο”.

Τα παραπάνω τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη διάρκεια teleconference με αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το κόστος της καθυστέρησης για συμφωνία ήταν τεράστιο.” Με συμφωνία τον Μάιο θα ήμασταν σαφώς σε καλύτερη θέση και με καλύτερο πακέτο από αυτό που διαπραγματευόμαστε σήμερα”.

Ο Ευ.Μυτιληναίος επισήμανε ότι η δραστηριότητα

του ομίλου Μυτιληναίου δεν επηρεάζεται από τα capital controls, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχονται από το εξωτερικό, οπότε και οι πληρωμές γίνονται από εκεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και με δεδομένο ότι η χώρα και η οικονομία της διέρχονται μια πολύ κρίσιμη φάση έως και την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων.

Σε ερωτήσεις για τις προοπτικές της ΜΕΤΚΑ και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, είπε ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχουν ενδιαφέροντα νέα.

Σε άλλες ερωτήσεις για συμμετοχή των εταιρειών του ομίλου στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ή στο “πακέτο” Γιούνκερ, ο κ. Μυτιληναίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα