Ευ. Μεϊμαράκης: Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας για τους Έλληνες – Πολιτικός καιροσκόπος ο Τσίπρας

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων.

Συνεχίζοντας ο κ. Μείμαράκης

ανέφερε: “Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλγογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλη προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί”.

«Οι προγραμματικές σας δηλώσεις πριν οκτώ μήνες ήταν διαφορετικές με αυτές της Δευτέρας. Η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αναδεικνύεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές. Δυστυχώς για εσάς κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου προβλέπεται επιστροφή στην ύφεση, διόγκωση της ανεργίας, επιστροφή στα ελλείμματα, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Αποκαλύπτεται επίσης πως υπάρχουν περισσότερα μέτρα από αυτά που λέγατε την προεκλογική περίοδο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Είπαμε πως η αύξηση της φορολογίας των αγροτών δεν θα γίνει δεκτή από εμάς. Οφείλετε επίσης να ακούσετε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες, τη νέα γενιά, τους ανέργους που ζητούν επενδύσεις και δουλειές».«Εμείς θα στηρίξουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά θα μας βρείτε απέναντι σε νέες περικοπές, σε νέες αυξήσεις φόρων». «Είναι ακόμα ανάγκη να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ, το οποίο λέτε πως το φέρατε εσείς. Η δική μας κυβέρνηση εξασφάλισε αυτό το πακέτο».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Είπατε ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών που χρίζουν ανακεφαλαιοποίησης. Ο κ. Δραγασάκης δεν άλλαξε πρόσφατα τις διοικήσεις των τραπεζών; Γιατί να τις αλλάξετε και πάλι; Ο κ. Δραγασάκης στον προϋπολογισμό, ομολογεί πως λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επειδή χάθηκε η εμπιστοσύνη στην οικονομία, λόγω των capital controls. Και στον προϋπολογισμό αναφέρεται πως οι διοικήσεις των τραπεζών θα αλλάξουν χωρίς κρατική παρέμβαση. Και έρχεστε και μας λέτε πως θα τις αλλάξετε εσείς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

Ο κ.Μειμαράκης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να φέρει το νόμο για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ. «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και ξέρουμε όλοι ποιοι κάνουν παρέα με ποιον και ποιος στηρίζει ποιον» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υπογράμμισε ότι «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βρώμικο πόλεμο και πέταξε λάσπη όταν υπαινισσόταν συμμετοχή στελεχών της ΝΔ σε σκάνδαλα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και για τις θέσεις της για την Παιδεία. «Πρέπει να εγκαταλείψετε τις χρεοκοπημένες αντιλήψεις. Δεν πρέπει να θεωρείτε την αριστεία ρετσινιά, δεν γίνεται να ανοίγουν κάθε χρόνο στα σχολεία με χιλιάδες κενά, δεν μπορείτε να δίνετε τα κλειδιά των πανεπιστημίων σε μία χούφτα κουκουλοφόρων. Και μην τολμήσετε να αλλάξετε τα βιβλία, στη βάση των όσων λέει ο υπουργός Παιδείας για την Γενοκτονία των Ποντίων» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας είπε ο κ Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα:

Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα