Εurobank: Δέσμευση για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με προοπτικές

Τη δέσμευση της Eurobank ότι θα βρίσκει τον τρόπο να χρηματοδοτεί κάθε επιχειρηματικό σχέδιο με καλές προοπτικές, ιδιαίτερα σε εξωστρεφείς δραστηριότητες, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως EBRD,

IFC, EIB, EIF εξασφαλίζοντας πιστωτικές γραμμές 500 εκατ. ευρώ συνολικά. Την τελευταία διετία, διοχετεύσαμε τη ρευστότητα αυτή, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σημείωσε.

Επιπλέον, πέρα από τη χρηματοδότηση, συνεχίσαμε να στηρίζουμε ενεργά σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, πρόσθεσε.

Ο κ.Καραβίας αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικότερο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος που είναι το ύψος του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι δίνεται έμφαση στο ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων. Υπάρχουν σοβαρές ανακατατάξεις, τις οποίες έχουμε ήδη δει να συμβαίνουν σε ορισμένους κλάδους και να εκτυλίσσονται σε άλλους (π.χ. ΜΜΕ, τουρισμός, τρόφιμα, εμπορία αυτοκινήτων). Η εκτεταμένη αναδιάρθρωση θα επεκταθεί στο σύνολο της οικονομίας, καθώς θα ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο και θα φαίνεται ποιές επιχειρήσεις μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο περιβάλλον. Συνολικά, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα