ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο 12% η συμμετοχή με 2% προμήθεια στους χρηματιστές – Γιατί βούλιαξε το δικαίωμα

21:18 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Προμήθεια 2%, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της αγοράς, έδωσε η Εθνική Τράπεζα στις χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να “συμβάλλουν” και αυτές με την πειθώ που διαθέτουν, στην “εθνική προσπάθεια”.

Δεν είναι κακό να δίνει κανείς προμήθειες προκειμένου να επιτύχει το στόχο του – και η Εθνική τον πέτυχε με το παραπάνω! – αλλά δεν είναι επίσης καλό η προμήθεια να είναι αυτού του μεγέθους. Ελπίζουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, η μετοχή της Εθνικής να κινηθεί

έντονα ανοδικά και να δουν … μιά άσπρη μέρα όσοι την έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Πάντως, μέχρις στιγμής, οι μόνοι που είναι κερδισμένοι και έχουν βάλει τον…παρά στο ταμείο τους, είναι οι χρηματιστές.

Το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, έπεσε στο 0,002 ευρώ ευρώ, σημειώνοντας ημερήσια πτώση 98,5%. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η τιμή του ήταν 4,45 ευρώ, ενώ στις 31/5 είχε κλείσει στο 0,80 ευρώ και στις 3/6 στο 0,53 ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η πίεση στην τιμή της μετοχής οφείλεται και σε ρευστοποιήσεις υφιστάμενων μετοχών από μετόχους οι οποίοι προτίθενται με τα χρήματα αυτά να προεγγραφούν για τις αδιάθετες νέες μετοχές που θα υπάρξουν, οι οποίες αντίθετα με τις υφιστάμενες προσφέρουν και warrants.

ΙΣΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 12% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ

Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής στις χρηματιστηριακές εταιρείες από παλαιούς μετόχους της τράπεζας. Αυτό η αγορά το μεταφράζει ως υπερκάλυψη του 10% της ΑΜΚ, δεδομένου ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα υλοποιήσουν την υπόσχεση τους για συμμετοχή με σηματικά κεφάλαια στην προσπάθεια της Εθνικής να παραμείνει ιδιωτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα