ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πωλείται με 800 εκατομμύρια ευρώ το 26,9% της Finansbank

18:36 4/3/2015 - Πηγή: BankWars

upd: Το ελληνικό όνειρο της επέκτασης των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια και στην Τουρκία τελειώνει και τυπικά. Με την έγκριση του ΤΧΣ, η Εθνική Τράπεζα πωλεί πρίν το Πάσχα το 26,9% της Finansbank έναντι περίπου 800 εκατ.ευρώ.
Το έκτακτο έσοδο θα εγγραφεί στις λογιστικές καταστάσεις της τράπεζας

στο τρίτι τρίμηνο της χρονιάς.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση ποσοστού της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, με τις αποφάσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αν η Εθνική καταθέσει εκ νέου αίτημα για την πώληση ποσοστού της Finansbank, το TΧΣ θα το εξετάσει για να δώσει την τελική του έγκριση, όπως μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ.

Η Εθνική έχει λάβει προέγκριση από το ΤΧΣ για τη διάθεση μέσω έκδοσης νέων και την πώληση υφιστάμενων μετοχών ποσοστού ως 26,9% της Finansbank στο πλαίσιο της σχετικής δέσμευσης που έχει αναλάβει έναντι Κομισιόν (DG Comp) για μείωση του ποσοστού της κατά 40% εντός του 2015.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη διάθεση του παραπάνω ποσοστού σε δύο φάσεις. Όμως, η διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε πριν λίγους μήνες να διατεθεί σε πρώτη φάση ποσοστό ως 26,9% με συνδυασμένη διεθνή προσφορά.

Η διάθεση του 26,9% δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από το ΤΧΣ γιατί η Εθνική δεν έχει υποβάλλει νέο αίτημα με παροχή πρόσθετων στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα