Εθνική Τράπεζα: Έκλεισε το βιβλίο – Κατά 8 φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά

Πάνω από 8 φορές καλύφθηκε η έκδοση της Εθνικής Τράπεζας, με το placement για το 20% + 2% των μετοχών του Ομίλου που κατέχει το ΤΧΣ (από τη συνολική συμμετοχή 40,39%) να συγκεντρώνει προσφορές που ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εγγραφές στο «ελληνικό βιβλίο» της έκδοσης ξεπέρασαν τα 460 εκατ. ευρώ.

Η ζήτηση υπήρξε εντυπωσιακή από

την πρώτη ημέρα του placement, γεγονός που «ανάγκασε» τη διοίκηση του Ταμείου να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής αύξησης μεγέθους προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334 (ποσοστό 20%+2%).

Αναφορικά με τη τιμή διάθεσης των μετοχών του ΤΧΣ, εκτιμάται πως θα κινηθεί μεταξύ 5,30 – 5,40 ευρώ, παρότι μπορεί να κλείσει και στο 5,44 ευρώ .

Σε κάθε περίπτωση, αύριο Παρασκευή 17/11, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το Ταμείο για την κατανομή των επενδυτών, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή δημόσια προσφορά, έτσι ώστε την ερχόμενη Τρίτη να πιστωθούν οι μετοχές στους λογαριασμούς τους.

Συνολικά θα διατεθεί το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και τα έσοδα για το δημόσιο θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 22% της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω των 5,3 ευρώ. Το αρχικό εύρος ήταν 5-5,44 ευρώ.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί ότι εν τέλει οι μετοχές της τράπεζας θα διατεθούν σε τιμές κοντά στο άνω εύρος.

Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-trapeza-ekleise-to-vivlio--kata-8-fores-yperkalyfthike-i-prosfora.htm
Τυχαία Θέματα