Εθνική Νέων: Γυρίζει στην Αθήνα – Αποκλείστηκε από το Ουζμπεκιστάν με 3-1

20:32 2/7/2013 - Πηγή: BankWars

Το όνειρο… έσβησε! Η κακή εθνική Νέων, έχασε 3-1 από το καλύτερο Ουζμπεκιστάν και επιστρέφει στην Ελλάδα με γλυκόπικρη γεύση από το Μουντιάλ! Τρία πέναλτι στο ματς!

Η Ελλάδα υποτίμησε το Ουζμπεκιστάν, δεν κατέβηκε ουσιαστικά ποτέ στο γήπεδο και έτσι γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από τους Ασιάτες, με σκορ 3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με τις δύο ομάδες

να μην ανοίγονται και να προσπαθούν να διαβάσουν την τακτική του αντιπάλου. Αυτό βέβαια, βοηθούσε το Ουζμπεκιστάν, το οποίο δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση στην άμυνά του.

Σταδιακά, η Ελλάδα προσπάθησε να ανέβει και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή, όμως αντί να πετύχει αυτό, πλήρωσε τα κενά που άφησε στα μετόπισθεν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ήταν το 27ο λεπτό όταν ο Μακστάλιεφ βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή της Εθνικής μας και με μονοκόμματο πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος του Καπίνο, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η… απάντηση

Το τέρμα αυτό πάντως ξύπνησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς βγήκαμε μπροστά και πιέσαμε για την ισοφάριση. Πρώτα ήρθε η προειδοποίηση, στο 31′, με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.

Το γκολ μπορεί να μην ήρθε σε εκείνη την φάση, όμως δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς ο Σταφυλλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννιώτας και έφερε έτσι το παιχνίδι στα ίσα.

Μία από τα ίδια…

Στην επανάληψη το μοτίβο του αγώνα ήταν ίδιο, με την Εθνική να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να την αξιοποιήσει, καθώς υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μία ανύποπτη φάση, ο Κουρμπέλης έκανε ανόητη ενέργεια, που στοίχισε στην ομάδα ένα πέναλτι και στον ίδιο την 2η κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σεργκέεβ, ο οποίος νίκησε τον Καπίνο και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, καθώς βρέθηκε και πάλι πίσω στο στο σκορ, ενώ θα έπρεπε να παλέψει για την ανατροπή με παίκτη λιγότερο.
Το τελειωτικό χτύπημα πάντως ήρθε 20 λεπτά αργότερα, όταν ο Κωνσταντινίδης… ακολούθησε το κακό παράδειγμα του Κουρμπέλη και έστειλε ξανά τους Ουζμπέκους στην άσπρη βούλα. Ο Ραχμάνοφ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, κλειδώνοντας παράλληλα την πρόκριση για την ομάδα του.

Το τέρμα αυτό αποτελείωσε την Εθνική μας, η οποία απλά αποδέχτηκε την ήττα της, μιας και δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον κάτι. Έτσι, το ταξίδι τελειώνει κάπως… άδοξα, αφού μετά την μεγάλη πρόκριση, προσγειωθήκαμε απότομα κόντρα στους Ουζμπέκους, που εκμεταλλεύτηκαν την υπεροψία που δείξαμε.
Πηγή: gazetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα