ΕΘΝΙΚΗ: Μικρές προσδοκίες στην πρώτη εξάσκηση των warrants

Από σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι των warrants της Εθνικής Τράπεζας έχουν το δικαίωμα να τα εξασκήσουν, αγοράζοντας με κάθε παραστατικό τίτλο 8,22923881005499 μετοχές της Εθνικής, στην προκαθορισμένη τιμή των 4,3758 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία εξάσκησης έχει οριστεί η 27η Δεκεμβρίου.

Μετά την Alpha Bank, ξεκινά τώρα η ίδια διαδικασία για την Εθνική και ολοκληρώνεται με την Πειραιώς στις αρχές Ιανουαρίου.Στο ταμπλό, η τιμή του
warrant της Εθνικής διαμορφώνεται στα 1,21 ευρώ, ξεκινώντας από τα 1,38 ευρώ στις 27 Ιουνίου. Η μετοχή της ΕΤΕ έχει σημειώσει άνοδο 70,7% στην ίδια περίοδο.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι στην Εθνική η κίνηση θα είναι περιορισμένη.

Το γεγονός ότι η ΕΤΕ κινείται γύρω στα 4,08 ευρώ και η τιμή της πρώτης ημερομηνίας εξάσκησης έχει οριστεί στα 4,3758 ευρώ, «υποχρεώνει» τους επενδυτές σε στάση αναμονής. Οι προσδοκίες περαιτέρω ανόδου της μετοχής, η δέσμευση ρευστότητας (με την εξάσκηση των warrants) και η φημολογία για αλλαγή των όρων της διαδικασίας εξάσκησης επίσης συνηγορούν στην στάση αναμονής που όλοι περιμένουν πως θα κρατήσουν οι επενδυτές προς στιγμήν.

Original article: ΕΘΝΙΚΗ: Μικρές προσδοκίες στην πρώτη εξάσκηση των warrants.

Keywords
Τυχαία Θέματα