ΕΘΝΙΚΗ: Επαναφέρουν το σενάριο εξαγοράς της Eurobank – Και η τρόικα;

Δεν είναι η πρώτη φορά, μετά το γνωστό ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank που κύκλοι της τράπεζας επιμένουν να υποστηρίζουν ότι “τίποτα δεν τελείωσε τότε”. Μετά δε και από την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ χωρίς τα Cocos, οι ίδιοι κύκλοι καλλιεργούν και πάλι το σενάριο, επικαλούμενοι δηλώσεις ενθουσιασμού του Α.Τουρκολιά μετά την αύξηση κεφαλαίου ότι «όταν η Εθνική πεισμώνει, τα

καταφέρνει».

Δικαιολογημένος ο Διευθύνων Σύμβουλος στον ενθουσιασμό του, πόσο μάλλον όταν είχε υποστεί αφόρητες πιέσεις αλλά και κριτική από πολλούς (πλην εκείνων που …το κατάπιαν για να τσιμπήσουν τη ρεκλάμα) για την αποτυχία της συγχώνευσης.

Αλλά από τον ενθουσιασμό που σωστά μεταδίδεται και στα στελέχη, μέχρι την ‘απόκτηση” του “χρυσόλλαλου δέρατος”, υπάρχει απόσταση.

Και η απόσταση αυτή έχει να κάνει, πρώτον με τη θέση της τρόικας που ήταν εξ αρχής αρνητική (τίποτα δεν αποφασίζεται στην Ελλάδα αν δεν το …ευλογήσει η τρόικα) και δεύτερον με αυτή καθ’ εαυτή την κεφαλαιακή “δύναμη” της ΕΤΕ. Ο βασικός μέτοχος είναι το ΤΧΣ που θέλει να πάρει πίσω πολλά από τα κεφάλαια που έβαλε, τη στιγμή μάλιστα που έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, τα επισφαλή δάνεια πολλαπλασιάζονται, οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν, οπότε, μάλλον θα χρειαστεί και άλλη…ένεση η ΕΘΝΙΚΗ για να ανταπεξέλθει.

Το πιο οικονομικά λογικό λοιπόν, είναι να στρέψει το ενδιαφέρον της στο Τ.Τ , με τη συμβολή του οποίου μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά τα νούμερα της ΕΤΕ και ειδικά τα βασικά εποπτικά μεγέθη Tier 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα