ΕΤΕπ – ΕΛΛΑΔΑ: Πάνω από 1 δισ. ευρώ η στήριξη το 2013 – “Είμαστε η μοναδική τράπεζα σήμερα στην Ελλάδα” λέει ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ

14:09 7/3/2013 - Πηγή: BankWars

Τη δέσμευση της ΕΤΕπ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και τη φετινή χρονιά εξέφρασαν οι κ.κ. Dario Scannapieco, και Mihai Tanasescu αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων οι οποίοι ανέφεραν ότι οι χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα θα ξεπεράσουν εφέτος το 1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε υποδομές και ΜμΕ είναι από τους βασικούς άξονες χρηματοδότησης

για την ΕΤΕπ. Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά το σκέλος των αυτοκινητόδρομων αναφέρθηκε ότι έχει εγκριθεί δάνειο ύψους 650 εκατ. ευρώ. Επίσης 200 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την Ολυμπία Οδό. Εν τω μεταξύ εντός του Απριλίου η Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει με 250 εκατ. ευρώ το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

Παράλληλα οι αντιπρόεδροι της Τράπεζας αναφέρθηκαν και στην ανάκγη στήριξης των ΜμΕ υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία το Ταμείο Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, ενώ το Ταμείο παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς τις ΜμΕ μέσω Τραπεζών στην Ελλάδα συνολικού ύψους έως 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015.

Οι αντιπρόεδροι σημείωσαν ότι η ΕΤΕπ είναι σύμμαχος της Ελλάδας και θα στηριξει την Ελληνική οικονομία ενώ υπογράμμισαν ότι είναι και η μοναδική Τράπεζα αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Επί του παρόντος η Τράπεζα παρέχει τεχνικές συμβουλές προς την Ελλάδα με δύο κλιμάκια εμπειρογνωμόνων:

- Δύο εμπειρογνώμονες στους τομείς των μεταφορών και του περιβάλλοντος παρέχουν τεχνική υποστήριξη με σκοπό να διευκολυνθεί η ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στους αντίστοιχους τομείς

- Επιπλέόν ένας εμπειρογνώμονας αποσπασμένος από την ΕΤΕπ στο υπουργείο Ανάπτυξης παρέχει συμβουλές σχετικά με την υλοποίηση του δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2013-2015 που συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ και τα Διαρθρωτικά Ταμεία

- Σε μεταγενέστερη φάση η ΕΤΕπ προτίθεται να ενεργοποιήσει το πρόγραμα Jaspers στην Ελλάδα με αύξηση των συνολικών πόρων που διατίθενται υπέρ της Ελλάδας για τεχνική υποστήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα