Ερντογάν για κατρακλύλα λίρας: Ο Θεός μας στο Κοράνι έχει πει θα σας βάλω σε δοκιμασία με λίγη πείνα

Νέα βουτιά την Παρασκευή για την τουρκική λίρα και ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει τα οικονομικά δεινά των Τούρκων ως θέλημα Θεού! «Εμείς ως Μουσουλμάνοι βλέπουμε ως δοκιμασία τα εγκόσμια. Ο Θεός μας στο Κοράνι έχει πει θα σας βάλω σε δοκιμασία με λίγη πείνα, με στέρηση από τα αγαθά, από τις ζωές από τα προϊόντα. Δώσε το χαρμόσυνο νέο σε όσους κάνουν υπομονή. Έτσι ορίζει»

Στην αγορά οι των προϊόντων εκτοξεύονται, αυξήσεις στους μισθούς δεν γίνονται και οι καταναλωτές βρίσκονται σε αδιέξοδο, αρκούμενοι, όσοι μπορούν, στα

απολύτως απαραίτητα.

Ο βασικός μισθός στην Τουρκία  από τα 415 ευρώ εκτιμάται πως έχει φτάσει να είναι χαμηλότερος των 185 ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε σήμερα για τρίτη φορά σε 10 μέρες να ρίξει στην αγορά συνάλλαγμα για να σταματήσει την πτώση.  Από το 13,93 κόντρα στο δολάριο, η λίρα ανέκαμψε έως το 13,81 για να φτάσει σύντομα και πάλι στο 13,95.

Επισήμως ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι στο 21,31% αλλά στην πράξη εκτιμάται πως προσεγγίζει το 60% την ώρα που η λίρα έχει χάσει από τον Σεπτέμβριο κοντά στο 40% της αξίας της.

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία ζει την χειρότερη φτωχοποίηση της ιστορίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα