Εργατική Πρωτομαγιά: Τρεις και ο …κούκος Γ.Βαρουφάκης στην Κλαυθμώνος – Μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

16:55 1/5/2015 - Πηγή: BankWars

Μικρές οι συγκεντρώσεις εργαζομένων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, για την εργατική Πφωτομαγιά. Υπουργοί, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη έκαναν τις συνηθισμένες δηλώσεις για τις…κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση.Αντίθετα, πολύ μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

στην πλατεία Συντάγματος, παρόντος του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα.

Στην συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Π. Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο ανιτπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τα μηνύματά τους για την εργατική πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσεις στις πιέσεις, υιοθετώντας νέα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

ΚΚΕ – Κουτσούμπας: «Ρήξη με την ΕΕ ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την Ελλάδα»

«Ο μόνος ρεαλιστικός, σίγουρος και ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό μας σήμερα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής Εργατικής Κόκκινης Πρωτομαγιάς», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας .

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑΛίγο μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων, στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε πέντε μολότοφ προς τα ΜΑΤ, με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Μικρή ένταση είχαμε και έξω από την Μ.Βρετανία, όπου άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε μια μολότοφ.Αντιεξουσιαστές, μετά τις μολότοφ που πέταξαν στα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια, όπου αναποδογύρισαν κάδους απορριμάτων και τους έβαλαν φωτιά, σε μια προσπάθεια να στήσουν πρόχειρα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη.Ο ΛΑΟΣ …ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΕΚΔΡΟΜΗΑπό το πρωί σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, με το μποτιλιάρισμα να ξεκινάει από Ρέντη και να φτάνει μέχρι το ύψος της Βαρυμπόμπης!Σύμφωνα με την Τροχαία, πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση και προς Κόρινθο. Ειδικά στην Αττική Οδό η κίνηση ξεκινούσε από το ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας και συνεχιζόταν μέχρι την Αθηνών Κορίνθου. Με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιούνταν η κυκλοφορία στα διόδια της Ελευσίνας, αλλά και στην έξοδο από Αφίδνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα