ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Ποιοί απεργούν – Οι συγκεντρώσεις – Χωρίς μετρό και πλοία

08:36 1/5/2013 - Πηγή: BankWars

Γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικα Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Ν. Τμήματα της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα

η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10.30 το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9 το πρωί, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Για τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας η αργία της Πρωτομαγιάςμεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, ημέρα που τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και τρένα.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας στον προαστιακό.

Παράλληλα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Εξάλλου, χειρόφρενο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τραβούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Χωρίς πλοία

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία παραμένουν δεμένα από τις 00:01 μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης.

Keywords
Αναζητήσεις
προτομαγια
Τυχαία Θέματα