Εργασιακά και ασφαλιστικό: Κρας τεστ τρόικας – Βρούτση

Εργασιακά και ασφαλιστικό βρίσκονται σήμερα στην ατζέντα των επαφών της τρόικας. Ήδη από τη συνάντηση του Παρισιού η τροίκα ζητά να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις.

Το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών αρχίζει στις 17.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) σε πρώτη φάση με μια συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη και στους επικεφαλής της τριμερούς.

Mια ώρα μετά τη συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας, στις 18.30, προγραμματίζεται να φτάσει στο ΥΠΟΙΚ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για συνάντηση

με την τριμερή. Ο υπουργός θα επιχειρήσει να αποσύρει από την ατζέντα των συνομιλιών με την τρόικα τα παρακάτω θέματα:

Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεωνΤην επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία των εργοδοτών)Τις αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης των απεργιών, με επιχείρημα τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση, οπως λένε οι πληροφορίες, δεν μπαίνει καν στη συζήτηση για όρια ηλικίας και ύψος συντάξεων και θέλει να μεταθέσει τη διαδικασία για τις διαρθρωτικές αλλαγές (όπως είναι οι συγχωνεύσεις ταμείων) στο ασφαλιστικό την Ανοιξη του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα