Έρχονται κεφάλαια 100 δισ. στις αγορές της Ευρώπης

Η άρση των προστατευτικών μέτρων της FED για την αμερικάνικη οικονομία, θα στρέψει μεγάλο “όγκο” κεφαλαίων στην Ευρώπη και ειδικά στα Χρηματιστήρια. Αυτό προβλέπουν με εκθέσεις τους διεθνείς αναλυτές.

- Οι αναλυτές της Societe Generale προβλέπουν πως στο προσεχές διάστημα η Ευρωζώνη και οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να προσελκύσουν κεφάλαια έως 100 δισ. δολάρια από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
“Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών θα συνεχιστεί”, σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, στην τελευταία έκθεσή τους για την πορεία

των διεθνών αγορών.
“Η σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τη Fed στις ΗΠΑ θα ωφελήσει τα ευρωπαϊκά assets έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών” προβλέπει ο οίκος.
“Τα πρόσφατα στοιχεία που καταδεικνύουν ανάκαμψη της Ευρωζώνης επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών”, σχολιάζει ο Philippe Ferreira, κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale.

- Ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer, John Stoltzfus, αναφέρει ότι οι επενδυτές αρχίζουν να θεωρούν τις επενδύσεις σε Ευρώπη και αλλού, εκτός ΗΠΑ, ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, καθώς οι συνθήκες αρχίζουν να βελτιώνονται ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα