Έρχεται η ώρα του Αρτέμη Σώρρα – Ξύπνησαν η Δικαιοσύνη και ο υπουργός – Η γελοιότητα στο ζενίθ

22:39 5/1/2017 - Πηγή: BankWars

Στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στοιχεία για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Τα διαβιβασθέντα στοιχεία περιλαμβάνουν τη δικαστική απόφαση του 2013, που ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φημολογούμενων ομολόγων Σώρρα αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σχετικά δημοσιεύματα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης
απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου αίτημα να μελετηθεί η απόφαση του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων ύστερα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρέωσε την υπόθεση της δικαστικής απόφασης σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.Την ίδια στιγμή μετέβη επιτόπου ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε, και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του δημοσίου. Η υπόθεση που φέρεται να οδεύει προς το αρχείο, αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα. Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν ότι η επίμαχη προκαταρκτική στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα.

Στο μεταξύ, ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Μία δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα, με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.Άλλη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

Επιτέλους, η Δικαιοσύνη κινήθηκε για τον Σώρρα

Keywords
Αναζητήσεις
pios ine o soras artemis
Τυχαία Θέματα