ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες από την Standard & Poor’s αναμένεται να ακολουθήσει και αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών. Μία τέτοια εξέλιξη θα επιδράσει θετικά στο χρηματιστήριο και φυσικά στις τιμές των μετοχών των τραπεζών και θα βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ η Standard and Poor’s, προχώρησε σε αναβάθμιση της

αξιολόγησης για την Ελλάδα από “Selective Default” (ελεγχόμενη χρεωκοπία) σε “B-”, βελτιώνοντας έτσι το οutlook της χώρας. Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση αυτή έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα που έχουν δείξει οι χώρες-μέλη της ευρωζώνη να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός του ευρώ. «Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας για την ισχυρή αποφασιστικότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης να διατηρήσουν τη Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης», αναφέρει ο S&P.

«Η προοπτική για τη μακροπρόθεσμη βαθμολόγηση είναι σταθερή, και εξισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης σε δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κατά την εφαρμογή της», σημειώνει ο διεθνής οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα