Επίθεση στην Ελλάδα από Σόιμπλε, Βάιντμαν – Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Νέα επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας την ότι έχει καταστρέψει όλη την εμπιστοσύνη που είχε αποκατασταθεί το τελευταίο διάστημα. Kατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές

αποζημιώσεις.

Όπως είπε δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση εντόκων γραμματείων από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν περιμένει πως η Αθήνα θα εφαρμόσει την προεκλογική της τακτική να επιβάλει υψηλότερη φορολογία στους πλοιοκτήτες.

Επανέλαβε, τέλος, ότι κατά την άποψη του το πρόβλημα με το χρέος της Ελλάδας ήταν ότι η χώρα στο παρελθόν ζούσε πιο ακριβά από όσο της επέτρεπαν τα έσοδά της.

Βαϊντμαν: Η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και χρειάζεται να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πιστωτών της, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Dpa.

Στο τέλος θα ήταν πολύ καλύτερα αν μπορούσαμε να δούμε μεγαλύτερη αξιοπιστία στις ανακοινώσεις που προέρχονται από την Αθήνα, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις συνομιλίες για ένα πιθανό νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας ο ίδιος τόνισε: Σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και μετά την διάθεση να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Ταυτόχρονα η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί ώστε να αποφευχθεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπογράμμισε. Η καλύτερη λύση για την χώρα είναι να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα