ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ – ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Κόμματα που θέλουν επιστροφή στη Δραχμή θα δούμε στις ευρωεκλογές της άνοιξης. Πρόκειται για την “Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ” που ίδρυσε ο καθηγητής, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ.Κατσανέβας, το “Σχέδιο Β” του Α.Αλαβάνου, το ΕΠΑΜ του καθηγητή Καζάκη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα κόμματα αυτά, μπορεί πολλοί να τα θεωρούν “γραφικά”,

αλλά φαίνεται πως η κρίση και οι συνέπειές της στην κοινωνία, θα στείλει αρκετούς ψηφοφόρους στην κάλπη τους. Σημειωτέον, ότι στην “κεντρική ιδέα” “επιστροφή στη δραχμή”, συνδράμουν εμφανώς, αλλά κυρίως αφανώς και επώνυμοι επιχειρηματίες.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πρόθεση ψήφου στα κόμματα που υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή έδειξε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενεργήθηκε από 4 έως 23 Νοεμβρίου στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Θεωρείτε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος;

Ναι 50 % Αθήνα 51% Θεσσαλονίκη
Όχι 40% Αθήνα 38% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω, δεν απαντώ 10 % Αθήνα 11% Θεσσαλονίκη

Αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα, θα ψηφίζατε υπέρ:

Της παραμονής μας στο ευρώ 54 % Αθήνα 54% Θεσσαλονίκη
Της επιστροφής στη δραχμή 36 % Αθήνα 37% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω δεν απαντώ 10% Αθήνα 9% Θεσσαλονίκη

Επισημαίνεται ότι, η μεγάλη μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της δραχμής, έχει συντελεστεί κυρίως μέσα στον τελευταίο χρόνο. Όπως φαίνεται και από την έρευνα της Public Issue , το Σεπτέμβριο του 2012, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 67% των πολιτών και κατά το 31%. Το Σεπτέμβριο του 2013, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 51% και κατά το 47%.

Η ΔΡΑΧΜΗ

Η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, ιδρύθηκε το Μάίο του 2013 από τον Θ.Κατσανέβα.

Στόχος του η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή μέσω δημοψηφίσματος.

Επίσης, η ανατροπή του Μνημονίου, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη του δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη στην «μνημονιακή υποτέλεια», ενώ ο φορέας εκφράζει «τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών».

Επιθυμεί την προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου.

Η ιδρυτική προσωρινή διοίκηση της κίνησης αποτελείται από τους:

Αρτόπουλος Ελισσαίος, οικονομολόγος
Βαμβακούσης Αρτέμης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
Ζαγοραίου Όλγα, οικονομολόγος
Ιατρίδης Νίκος, σκηνοθέτης
Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου
Καραμολέγκος Ιωάννης, σύμβουλος επιχειρήσεων
Λάος Νικόλαος, πολιτικός αναλυτής
Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος, διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων
Μανουσάκης Νικόλαος, επιχειρηματίας
Μπαριτάκης Νικήτας, επιχειρηματίας
Μπρεάνος Βασίλειος, οικονομοτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων
Μουστάκη Ευαγγελία, γιατρός
Μυτιληναίος Στέφανος, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Οικονομάκος Ιωάννης, αντιστράτηγος ε.α.
Παγώνης Νικόλαος, πλοίαρχος
Παναγιώτου Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας
Παπαδάκης Μιχάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου
Παράσχου Βασίλειος, γιατρός
Στεργιανός Διονύσης, συνταξιούχος δικαστικός
Στολτίδης Θεόδωρος, οδοντίατρος
Στιβαxτής Γεώργιος, οικονομολόγος
Τσιγκρής Αντρέας, πληροφορικός
Φούφας Ιωάννης, εκδότης
Χιώτης Γεώργιος, γεωπόνος

ΤΟ ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ του καθηγητή Καζάκη, έχει δραστηριοποιηθεί από το 2011, έτος στο οποίο συμμετείχε στις εκλογές και διατηρεί σχέσεις με φορείς όπως το Κίνημα Δεν Πληρώνω. O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus.
Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012.
Έχει εκδόσει το βιβλίο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας”, Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β’ – ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Με απειλητικές διαθέσεις ενόψει εκλογών, ο Αλέκος Αλαβάνος, ξεκινάει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξηγήσει στο λαό το «Σχέδιο Β», το περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και την επιστροφή στη δραχμή.

«Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε μια προσπάθεια εναλλακτικής λύσης με αίσθημα φόβου. Με το φτηνό νόμισμα θα έχουμε άμεσα αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών αφού θα υπάρξει ένταση της εσωτερικής παραγωγής».

- Για την Ελλάδα μεγαλύτερη σημασία έχει να αλλάξει ριζικά η δική της πολιτική απέναντι στη Γερμανία από το να αλλάξει κυβέρνηση η Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’», Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη του, στο αγγλόφωνο διεθνές ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Russia Today».

Ο κ. Αλαβάνος εξέθεσε τις θέσεις του Σχεδίου Β’ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, στα πλαίσια έρευνας του «Russia Today» για τις διεργασίες στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τη μετεκλογική πολιτική στη Γερμανία.

Σε σχετικό ερώτημα για τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο, ο Α. Αλαβάνος σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει τη σημασία για το ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία. Μπορεί να είναι λιγότερο άτεγκτη από τη συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων».

Απέκλεισε, ωστόσο, την πιθανότητα να υπάρξει στροφή 180 μοιρών. «Το πολύ να υπάρχει μια διόρθωση 10 έως 20 μοιρών, που δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα ζητήματα της ελληνικής ύφεσης, που κατά το ΔΝΤ είναι η μεγαλύτερη ποτέ και παγκοσμίως σε αναπτυγμένη χώρα σε καιρό ειρήνης», υπογράμμισε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Ακόμη κι αν υπάρξει κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, με τη στήριξη της Αριστεράς, οι Σοσιαλδημοκράτες σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα είχαν ψηφίσει μαζί με τη Μέρκελ, παρά τις καταγγελίες τους για λιτότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’.

Ιδιαίτερα αρνητική έκπληξη προκάλεσε στο κίνημά του, κατά τον ίδιο, η θέση του επικεφαλής του Die Linke (Η Αριστερά), ότι τα χρέη της Ελλάδας πρέπει να πληρωθούν μόνο από τους «πλούσιους Έλληνες».

Πρόκειται για απαλλαγή από κάθε ευθύνη της γερμανικής πλευράς για όσα γίνονται στην περιφέρεια της Ευρώπης, κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Original article: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ – ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

Keywords
δραχμη, κομματα, μυστικες δημοσκοπησεις, δημοσκοπηση, κομματα, public issue, δημήτρης καζάκης, ραδιο 9, russia today, ΠΑΣΟΚ, επαμ, ανταρσυα, αθηνα, θεσσαλονικη, δημοψηφισμα 2015, public, issue, ελλαδα, μνημονιο, κυπρος, εκλογες, hellenic, nexus, ραδιο, σχεδιο, russia, today, νέα, ΔΝΤ, συριζα, μερκελ, original, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, δεν πληρωνω, δημοκρατικη συμμαχια, nexus s, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, κινημα δεν πληρωνω, κοινωνια, επαμ, χωρες, βερολινο, γερμανια, δημήτρης καζάκης, εθνικη, καθημερινη, κυπρου, ραδιο, ραδιοφωνο, ραδιο 9, public, αυξηση, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, βιβλιο, γαβριηλ, γινονται, διοικηση, δικη, δωσει, ευρω, υπαρχει, ερευνα, ετος, ευαγγελια, ευθυνη, εφημεριδα, ιδιο, η δικη, καζακης, εκδοσεις, κυβερνηση, κινηση, μειωση, νικητας, ολγα, περιβαλλον, ποντικι, σχεδιο, ιωαννης, κωνσταντινος, δημητρης, hellenic, χωρα, issue, nexus, public issue, θεσεις
Τυχαία Θέματα