Επιμένει στις καταγγελίες του ο Γ.Πανούσης – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα κατά της κυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός Γ.Πανούσης επιμένει ότι έχει δώσει φάκελο στις εισαγγελικές αρχές που είναι απόλυτα τεκμηριωμένος για τις καταγγελίες του και ο οποίος περιέχει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ατόμων που είναι στις φυλακές για υποθέσεις τρομοκρατίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν συζητήσεις σχετικά με νομοθετήματα που θα πρέπει να έρθουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega,

ο φάκελος αυτός περιέχει συνομιλίες που αναφέρονται περισσότερο στις φυλακές τύπου Γ’ και περισσότερο στην περίοδο Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος του 2015, ξεκινώντας από την κατάληψη της Νομικής.

Ο κ. Πανούσης αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες αυτές, που είχαν έρθει σε γνώση του όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να στοιχειοθετηθούν απόλυτα τόσο από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της ΕΥΠ.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις αποκαλύψεις Πανούση
Να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις αποκαλύψεις του κ. Γ. Πανούση καλεί τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, η ΝΔ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος σχετικά με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για τα όσα έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπεκφεύγει με προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα μέλη της για όσα αποκάλυψε ο κ. Πανούσης.

Η ΝΔ χαρακτηριζει αυτές τις επιθέσεις ως «απόδειξη πανικού» και καλεί τη δικαιοσύνη να προχωρήσει την έρευνα το ταχύτερο δυνατό.

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να απαντήσει στη Βουλή και στον λαό για τις αποκαλύψεις Πανούση

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση καταθέτει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος υποστήριξης τρομοκρατών-ποινικών με συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα.

Όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με κρατουμένους, για τα νομοθετήματα που προωθούνται, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις Πανούση για δράση παρακρατικών μηχανισμών στο πλευρό συγκεκριμένων υπουργών. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη που θα πράξει -ελπίζουμε- το καθήκον της. Είναι όμως υποχρέωση προσωπικά του Πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις, πόσω μάλλον όταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατείνεται ότι τον έχει ενημερώσει για όλα αυτά τα παρακρατικά φαινόμενα. Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο κ.Τσίπρας γνώριζε; Και αν όντως γνώριζε, τι έκανε; Ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία; Θεωρεί σωστό ο Πρωθυπουργός οι σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με συγκεκριμένους κρατούμενους τα νομοθετήματα της κυβέρνησής του; Και τέλος τι προτίθεται να κάνει ο κ.Τσίπρας έτσι ώστε να χτυπηθεί το παρακράτος και να αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την αστυνομία;

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό.

Δήλωση Ευ.Βενιζέλου

Την άποψη ότι οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, είναι συγκλονιστικές και πρωτοφανείς και πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ειδικότερα, προσερχόμενος σε συνέδριο τόνισε πως «είναι απολύτως αναγκαία η παρουσία του κ. Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
Στη συνέχεια τόνισε πως «οι δημόσιες καταγγελίες, που έκανε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούσης, δεν έχουν μόνον δικαστικό ενδιαφέρον για το οποίο έχει επιληφθεί η Εισαγγελική Αρχή, έχουν και τεράστιο θεσμικό κοινοβουλευτικό και πολιτικό ενδιαφέρον»

Ανακοίνωση από τη Λαική Ενότητα

«Οι αλληλοκατηγορίες στην υπόθεση Πανούση προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά και απαιτούν άμεσες απαντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση Πανούση, η Λαϊκή Ενότητα.
Στη συνέχεια τονίζει πως «το πρώτο που χρειάζεται είναι να απαντήσει η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι: αν υπάρχουν διάλογοι που προκύπτουν από παρακολουθήσεις ,ποιοί συμμετέχουν σε αυτούς τους διαλόγους, ποιοί έκαναν τις παρακολουθήσεις και ποιοί και πόσοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση».
Τέλος, σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα, έχει ιδιαίτερη σημασία να διευκρινιστεί από την κυβέρνηση και την ΕΥΠ, αν και κατά πόσο παρακολουθούνται και πολιτικά πρόσωπα, ποιά είναι αυτά και γιατί.

Keywords
Τυχαία Θέματα