Επιμελητήριο Αχαίας: Άμεση ανάγκη για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη

08:52 8/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτων Μαρλαφέκας με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη ζητά την εκ νέου λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ που έχει διακοπεί.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ, λόγω αποχώρησης της ναυτιλιακής εταιρείας που εξυπηρετούσε την γραμμή αυτή

Η διακοπή αυτή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς οι κάτοικοι των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχουν στενούς και μακροχρόνιους επιχειρηματικούς και όχι μόνο δεσμούς με την Πάτρα.

Εκτός

αυτών η γραμμή αυτή εξυπηρετεί και ενισχύει την τουριστική κίνηση των νησιών, προσφέρει ταχεία εξυπηρέτηση και ασφάλεια σε ιατρική περίθαλψη αλλά και συνεισφέρει απόλυτα σε θέματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των νέων και των επιχειρηματιών.

Τα ανωτέρω σας είχαμε κάνει γνωστά και κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην πόλη μας, αναφέροντας την σπουδαιότητα λειτουργίας της γραμμής που επί 40 και πλέον χρόνια συνέδεε την πόλη μας και όχι μόνο, με τα νησιά αυτά.

Από την 1Η Νοεμβρίου 2013, που σταμάτησε η γραμμή ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Ιθάκης, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πάτρα η την Αθήνα, βιώνουν μία πραγματική Οδύσσεια, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους και να επιστρέψουν.

Καθώς πληροφορούμαστε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ναυτιλιακή εταιρεία να δρομολογήσει πλοίο της στην ακτοπλοϊκή γραμμή ΙΘΑΚΗ- ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ, παρακαλούμε για το έμπρακτο ενδιαφέρον σας και για την έγκρισή σας, υπενθυμίζοντας ότι εκτός των ανωτέρω η γραμμή αυτή επιτελεί και απόλυτα κοινωνικό ρόλο με σημαντικές προεκτάσεις.

Original article: Επιμελητήριο Αχαίας: Άμεση ανάγκη για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα