Επιχειρηματίες θα ήθελαν να είναι οι μισοί Έλληνες

11:19 5/2/2014 - Πηγή: BankWars

Σε ποσοστό 53% οι Ελληνες φαντάζονται τον εαυτό του ως επιχειρηματία με το ποσοστό στους άντρες να ανέρχεται περίπου στο 58% και στις γυναίκες στο 46%. Μάλιστα, περισσότεροι από (69%) διατηρούν θετική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα το 2013, ποσοστό που παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 70%, παρά την ελαφριά υποχώρηση εν μέσω κρίσης, από το προηγούμενο έτος.

Πρόκειται για δύο βασικά ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας για την επιχειρηματικότητα (Amway Global Entrepreneurship Report 2013) που πραγματοποίησε

η GFK SE σε 24 χώρες και την οποία αναδημοσιεύει το ΒΗΜΑ.

Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 2 στα 3 ερωτηθέντα άτομα (70%) σε 24 χώρες έχουν θετική στάση απέναντι στην αυτοαπασχόληση. Ο αριθμός αυτός αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα παραμένει δημοφιλής (69% το 2012).

Οι χώρες με τα υψηλότερα και τα μικρότερα ποσοστά είναι οι:

Τα υψηλότερα ποσοσστά σημειώθηκαν σε:

Δανία(89%)Φιλανδία(87%)Αυστραλία(84%)

Τα μικρότερα ποσοσστά σημειώθηκαν σε:

Αυστρία (40%)Ουγγαρία(40%)Πορτογαλία(37%)Γερμανία(34%)

Το ίδιο ισχύει και για την πιθανότητα αυτοαπασχόλησης: 39% των ερωτηθέντων μπορούν να φανταστούν τον εαυτό του ως επιχειρηματίες. Παρόλα αυτά, πολλά άτομα δεν υλοποιούν τα σχέδιά τους. Ένα σημαντικό εμπόδιο για την ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είναι ο φόβος της αποτυχίας: 70% των ερωτηθέντων νιώθουν να απειλούνται από αυτόν.

Original article: Επιχειρηματίες θα ήθελαν να είναι οι μισοί Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα