Θωμάς Λιακουνάκος: “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη – 155 έλεγχοι δεν βρήκαν τίποτα επιλήψιμο”

(upd) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του στο Ψυχικό από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από ένταλμα για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο κ.Λιακουνάκος πήρε προθεσμία

για να την Παρασκευή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον:α) Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών.β) Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.δ) Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Ενώπιον της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του στο Ψυχικό από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από ένταλμα για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Το ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία είχε εκδοθεί από τους ανακριτές Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων «Έρικσον» και εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τα αδικήματα σε βάρος του κ. Λιακουνάκου αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

O Θωμάς Λιακουνάκος, φέρεται να διακίνησε για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ. Τελικοί αποδέκτες των χρημάτων αυτών φέρονται να είναι, οι νυν κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και το άλλοτε δεξί του χέρι Γιάννης Σμπώκος.
Η προμήθεια των ραντάρ, μέσω της εταιρείας ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Μετά το πέρας της έρευνας τον Φεβρουάριο του 2014, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κ. Βασιλική Μπράτη, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα