Έπεσαν έξω (μέχρις στιγμής) οι εκτιμήσεις οίκων για τις τραπεζικές μετοχές

09:57 9/2/2017 - Πηγή: BankWars

Μέχρις στιγμής, έχουν πέσει …100% έξω οι εκθέσεις των οίκων με τις Συστάσεις και τις Τιμές Στόχου τους για τις Τράπεζες.

EUROBANK EQUITIES

Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 2,95 ευρώ για τη μετοχή της Alpha και τα 0,44 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.Για την Πειραιώς η τιμή-στόχος τίθεται στα 0,25 ευρώ.Η σύσταση και για τις
τρεις τράπεζες είναι buy, ενώ η χρηματιστηριακή διευκρινίζει ότι προτιμά την μετοχή της Εθνικής Tράπεζας.


Στην δική της έκθεση, ξεκινά κάλυψη των μετοχών των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, δίνοντάς τους αξιολόγηση “buy” και τιμή στόχο 1,23 ευρώ για την πρώτη και 0,39 ευρώ για τη δεύτερη.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς σε “buy” από “hold’, μειώνοντας όμως την τιμή-στόχο στο 0,27 ευρώ ανά μετοχή από 0,50 ευρώ προηγουμένως

Ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,92 ευρώ ανά μετοχή από 4,66 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση “buy”.

NBG Sec

Αρχίζει εκ νέου κάλυψη για τις ελληνικές τράπεζες και δίνει σύσταση «outperform» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 3,29 ευρώ, την Eurobank, με τιμή-στόχο 1,03 ευρώ και την Πειραιώς με τιμή-στόχου 0,31 ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την Alpha Bank στη λίστα των επιλογών της (selected outperform list).

Πειραιώς ΧρηματιστηριακήΣε ξεχωριστό update για τον κλάδο των τραπεζών επανέρχεται με σύσταση υπεραπόδοσης για την Alpha Bank και τιμή-στόχο τα 3,44 ευρώ και με ουδέτερες συστάσεις για τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, με τιμές-στόχους το 0,51 ευρώ και το 1,38 ευρώ αντίστοιχα.

Η Αlpha Bank αποτελεί την προτιμητέα επιλογή της χρηματιστηριακής εξαιτίας της ελκυστικής της αποτίμησης, των υψηλών κεφαλαιακών «μαξιλαριών» που διαθέτει και της χαμηλότερης συμμετοχής του DTC στα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας. Επιπρόσθετα, το ΤΧΣ συμμετέχει με 11% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, το δεύτερο χαμηλότερο μεταξύ των τραπεζών.

Στο βασικό ερώτημα της ανάλυσης γιατί να επενδύσετε σε ελληνικές τράπεζες, η απάντηση βρίσκεται στα σημαντικά discount έναντι των ενσώματων αξιών τους.

Με βάση τις εκτιμήσεις τους, ο δείκτης P/TBV κυμαίνεται από 0,19 φορές έως 0,32 φορές το 2017.

Ακόμη και κάτω από τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να είναι διαπραγματεύσιμες μόλις πάνω από τις 0,5 φορές για το 2017, discount 15% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές (avg. P/TBV 0,7 φορές το 2017), στοιχείο που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης.

2) Mετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, οι δείκτες CET1 τοποθετούνται στο 19% ή στο 16,9% σε fully loaded βάση.

Οι «κεφαλαιακές εφεδρείες» στα κεφάλαια των τραπεζών θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις αυξημένες προβλέψεις μιας επιθετικής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων, μέσα από ένα συνδυασμό διαγραφών και αναδιαρθρώσεων…

Μειώνοντας το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων από το ποσό των 82 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, σε 35 δισ. ευρώ σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που αναλύεται.

3) Oι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να παράγουν κερδοφορία προ προβλέψεων (PPI) 14,2 δισ. ευρώ σωρευτικά την περίοδο 2015-2017 ή 4,7 δισ. ευρώ το έτος ή 30% πάνω από την εκτιμώμενη κερδοφορία προ-προβλέψεων του 2015.

ΙBG

Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η IBG άρχισε ξανά την κάλυψη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με σύσταση “buy”, που αναγνωρίζουν σημαντικό περιθώριο ανόδου και για τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ορίζεται στα 3,88 ευρώ, για την Eurobank στα 1,94 ευρώ , για την Εθνική στo 0,60 ευρώ και για την Πειραιώς στo 0,48 ευρώ.

Wood & Co.

Ο οίκος τονίζει ότι βλέπει αξία στην Alpha και τη Eurobank, για τις οποίες δίνει σύσταση «buy» με τιμές-στόχους στα 3,29 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχεται στο 90% για την Alpha και στο 80% για τη Eurobank.

Παράλληλα, επαναδιατυπώνει συστάσεις «hold» για τις μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής, με στόχους τα 0,38 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα.

Credit Suisse

Περιθώρια ανοδικής κίνησης και για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες «βλέπει» η Credit Suisse σε έκθεσή της στην οποία επαναδιατυπώνει τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις μετοχές.

Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι υπάρχουν ρίσκα τόσο στο μακροοικονομικό όσο και στο πολιτικό μέτωπο, αλλά και όσον αφορά στην ικανότητα των τραπεζών να αναδιαρθρώσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση outperform για την Alpha Bank και την Εθνική, με τιμές-στόχου στα 2,93 και 0,41 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, διατηρεί σύσταση “neutral” για την Πειραιώς, με στόχο το 0,28 ευρώ και underperform για τη Eurobank, με στόχο το 1,06 ευρώ.

Alpha Finance


Με τιμή-στόχο στo 1,45 ευρώ για τη Eurobank, στο 0,40 ευρώ για την Εθνική και 0,45 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά κάλυψη για τις τρεις μετοχές, θέτοντας σύσταση «outperform».

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις τράπεζες.

Pantelakis Sec

Οι μετοχές Εθνικής και Alpha Bank αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Pantelakis Sec μεταξύ των τραπεζών, σύμφωνα με σχετικό report. H χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 3,20 ευρώ για τη μετοχή της Alpha με σύσταση overweight, ενώ για την Εθνική η τιμή-στόχος τίθεται στo 0,45 ευρώ (σύσταση overweight).

H Pantelakis Sec βλέπει τη Eurobank στo 1,12 ευρώ (σύσταση Neutral) και την Τράπεζα Πειραιώς στo 0,30 ευρώ, με σύσταση Neutral.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως καταλύτες για την κερδοφορία των τραπεζών τη μείωση της εξάρτησης από τον ακριβό ELA, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και την ανάκαμψη στις προμήθειες (fees).

Για φέτος η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη 331 εκατ. για την Alpha και 132 εκατ. για την Εθνική.

Σε ό,τι αφορά στην καθαρή κερδοφορία της Eurobank, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί φέτος στα 172 εκατ. Για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει καθαρά κέρδη 99 εκατ. ευρώ.

KBW

Την εκ νέου κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε η KBW και παράλληλα έδωσε νέες υψηλές τιμές-στόχους.

Ο οίκος τοποθετεί και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην κατηγορία«market perform» και τιμές-στόχους στα 3,30 ευρώ για την Alpha Bank στο 1,40 ευρώ για την Eurobank, στο 0,55 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στο 0,45 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατά την ανάλυση, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσουν την Αlpha Bank που έχει πιο καθαρό story,καθόλου κρατική βοήθεια και δείκτη RoTBV 6,5% για το 2018.

ΠΗΓΗ: Μικρομέτοχος

Keywords
Τυχαία Θέματα