Ένταση στο υπ. Ναυτιλίας – Πορεία των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος για τον θάνατο συναδέλφου τους

Στο υπουργείο Ναυτιλίας κατευθύνθηκαν με πορεία οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για τον θάνατο ενός 47χρονου συναδέλφου τους και τον τραυματισμό άλλων δύο την ώρα της δουλειάς.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ανακοίνωσαν συνέχεια των κινητοποιήσεων με μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη στις 18.30 στο Πέραμα

και νέα απεργία αύριο Τετάρτη.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του συνδικάτου μετάλλου ενώ ακολουθούσαν πανό άλλων σωματείων, καθώς και πανό φοιτητικών συλλόγων που βρέθηκαν στο Πέραμα για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο οποίο οι εργαζόμενοι αποδίδουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη Ζώνη εξαιτίας της απουσίας ελέγχων και των κενών ασφαλείας, επικράτησε μικροένταση με την Αστυνομία, καθώς βρήκαν κλειστές τις πόρτες. Ωστόσο, κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο χώρο φωνάζοντας συνθήματα. Εκεί πραγματοποιούν συγκέντρωση ενώ αντιπροσωπεία των απεργών συναντάται με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Keywords
Αναζητήσεις
entasi-sto-yp-naftilias--poreia-ton-ergazomenon-sti-zoni-tou-peramatos-gia-ton-thanato-synadelfou-tous.htm
Τυχαία Θέματα