ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ: «Σηκώνει τα μανίκια» ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια «κρίση νομιμοποίησης», δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Ενρίκο Λέτα, καλώντας να γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει «βιώσιμη ανάπτυξη» και να παραμεριστούν οι πολιτικές λιτότητας, τασσόμενος εξάλλου υπέρ της αναστολής της ισχύος του φόρου ακινήτων για την πρώτη κατοικία.

Ακόμη, στις δηλώσεις του ενώπιον της ιταλικής βουλής, ο Λέτα εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ μιας πιο «ομοσπονδιακής» μορφής της Ε.Ε..
Ο Λέτα πρόσθεσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Παρίσι,

το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες διότι «η κυβέρνηση του είναι απόλυτα φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης και η μόνη λύση είναι να σωθεί η Ευρώπη όλη μαζί, περιλαμβανομένης κάθε περιοχής του Βορρά και του Νότου».

Ο Λέτα έκανε λόγο περί αυξανόμενης απόγνωσης και θυμού που προκαλεί η οικονομική κρίση — «όπως αποδεικνύει και το τρομερό χθεσινό συμβάν», η επίθεση ενός ενόπλου έξω από την έδρα της κυβέρνησης.

Υποσχόμενος μέτρα υπέρ της ανάκαμψης της οικονομίας, ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού διευκρίνισε ότι σχεδιάζει να «παγώσει» προσωρινά την καταβολή του φόρου ακινήτων για όσους διαθέτουν μόνον πρώτη κατοικία, που προβλεπόταν να καταβληθεί τον Ιούνιο.

Στόχος του, είπε, είναι «να βρεθούν λύσεις που θα ευνοήσουν κυρίως τις λιγότερο εύπορες οικογένειες».

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 21% σε 22% τον Ιούλιο, όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.

Η κυβέρνηση Λέτα δεσμεύεται, επίσης, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να προωθήσει την αύξηση των τραπεζικών δανείων, να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου και να επεκτείνει και την δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων έργου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα