Εγγύηση απέναντι στην πολιτική αστάθεια ο Α. Σαμαράς, λέει η Wall Street Journal

Σημαντική βελτίωση στην ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Wall Street Journal.

H ανάκαμψη της οικονομίας, η αισιοδοξία των αγορών και η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχουν αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού» αναφέρει η εφημερίδα.

Tο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συμφωνίας με την τρόικα ήταν η έκταση με την οποία η Αθήνα κατάφερε

να γίνει ‘το δικό της’ σε ζητήματα ζωτικής σημασίας, που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Φυσικά, η ένταση της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί και από την πρόοδο στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που είναι απαραίτητες για την εξισορρόπηση της οικονομίας, αναφέρει ωστόσο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η έκκληση του κ. Σαμαρά για συμπόνια μπορεί να έπεφτε σε ώτα μη ακουόντων. Ακόμα και τώρα, ορισμένοι αξιωματούχοι της τρόικας, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τον κατηγορούν για εκβιασμό. Όμως ο ίδιος πιστεύει πως αξίζει να του πιστωθεί ότι κατάφερε να συγκρατήσει τη χώρα ώστε να μην διαλυθεί, φέρνοντας παράλληλα τον ταχύτερο ρυθμό μεταρρυθμίσεων μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά μόλις μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις –ποσοστό που δεν αρκεί για να υπάρξει κάποια ριζική αλλαγή- ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό του. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση στις δύσκολες ψηφοφορίες προκειμένου να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές.

Αυτό δείχνει πως ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη εγγύηση έναντι αυτού που οι ηγέτες της ευρωζώνης και οι αγορές συμφωνούν ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελληνική ανάκαμψη και τις προοπτικές τερματισμού της κρίσης: μια νέα πολιτική αστάθεια. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη που είναι πρόθυμοι να του δώσουν το «πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Original article: Εγγύηση απέναντι στην πολιτική αστάθεια ο Α. Σαμαράς, λέει η Wall Street Journal.

Keywords
Τυχαία Θέματα