ΕΝΦΙΑ: Νέα γκάφα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – Φορολογούνται ως κατοικίες!

Ενώ ξέραμε πως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα αντιμετωπίζονται όπως τα ξενοδοχεία και θα καταβάλλουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ, η διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και ψηφίσθηκε στη Βουλή φανερώνει πως εξακολουθούν να φορολογούνται όπως οι κατοικίες!

Έτσι, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων θα κληθούν να πληρώσουν τελικά κανονικά τόσο τον ΕΝΦΙΑ, όσο

και το συμπληρωματικό φόρο.

Το υπουργείο Τουρισμού τοποθετήθηκε το βράδυ της Τετάρτης επί του θέματος, σημειώνοντας πως η «λογική» της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων- βιλών του άρθρου 46 παρ. 5 του ν. 4179/2013.

Επίσης, από το ΥΠΟΙΚ, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για σφάλμα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δώσει σύντομα σχετικές οδηγίες.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες είναι ανάστατοι και ζητούν ρητά να προβλεφθεί η υπαγωγή των ενοικιαζόμενων δωματίων στο μειωμένο ΕΝΦΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα