Ένας στους 79 Έλληνες πάει σε πλαστικό χειρουργό και κάνει επεμβάσεις αισθητικής

08:09 9/5/2013 - Πηγή: BankWars

Οι “φτωχοί Έλληνες” έρχονται δεύτεροι στον κόσμο σε επεμβάσεις αισθητικής, μετά τους Νοτιοκορεάτες, γράφει ειρωνικά το Spigel. Το 2011, έγιναν στην Ελλάδα 142.394 εγχειρήσεις αισθητικής, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, ένας στους 79 Έλληνες έχει κάνει επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, η βλεφαροπλαστική και το botox. Στη Γερμανία, μία χώρα με 81 εκατ. κατοίκους, το 2011

έγιναν 415.448 τέτοιες επεμβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι μόλις 1 στους 200 Γερμανούς πήρε την απόφαση να διορθώσει κάτι που δεν του άρεσε στην εξωτερική εικόνα του.

“Μια καλή εμφάνιση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους Έλληνες. Αλλά γιατί τώρα;”, αναρωτιέται έκπληκτο το Spiegel. Και εξηγεί ότι το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.

Πάντως, το Spiegel αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που βλέπει τη βιομηχανία της ομορφιάς να ανθεί μέσα στην κρίση. Στις ΗΠΑ, με την κρίση και την ύφεση του 2008, οι Αμερικανοί ξόδευαν λιγότερα για τρόφιμα, ενοίκια και ρούχα, αλλά περισσότερα για επεμβάσεις αυξητικής στήθους, λιποαναρρόφησης κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα