Έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου; – Οι ηλικίες για τη μάσκα -Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αύριο, Δευτέρα, η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ως προς την ημερομηνία αλλά και ως  προς τη χρήση της μάσκας σε όλες(;) τις βαθμίδες στα σχολεία

(νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο και λύκειο).

Ας δούμε τι θα κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες:

Ιταλία: Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών.

Γαλλία: Εχει αποφασιστεί να φορούν μάσκα οι μαθητές άνω των 11 ετών, όμως υπάρχουν πιέσεις από γονείς και δασκάλους ώστε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσα παιδιά είναι πάνω από 6 χρόνων.

Ισπανία: Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών, ενώ στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία αποστάσεων ανάμεσα στα θρανία, ενώ ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι τα 20 άτομα.

Γερμανία: Κάθε περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για τα σχολεία της, αλλά οι Αρχές έχουν συστήσει μέτρα όπως τη χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 15 ετών, συνεχή τεστ για τον ιό και αποστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα