Δευτέρα η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών – Κεδίκογλου: Θα τα βρουν

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα γίνει την Δευτέρα στις 18.00 , όπου και θα συζητηθεί το μεγάλο θέμα της ΕΡΤ.

Η συνάντηση θα γίνει για να αναζητηθεί εύσχημος τρόπος για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν υποχωρεί μεν από την απόφασή του για την ΕΡΤ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει

προσφυγή στις κάλπες ωστόσο δεν θέλει να έχει εκείνο την ευθύνη.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα τα βρουν οι αρχηγοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σήμερα αναφορικά με την κρίση στην κυβέρνηση με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Απαντώντας στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ε. Βενιζέλου και του Φώτη Kουβέλη κυβερνητικές πηγές ανάφεραν ότι “ο πρωθυπουργός που πάντα επιδίωκε τον πολιτικό διάλογο θα επικοινωνήσει αύριο το πρωί τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς για να κανονιστεί συνάντηση στις αμέσως προσεχείς ημέρες”.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πάντως ότι όπως ξεκαθάρισε σήμερα στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο κ. Σαμαράς το θέμα της ΕΡΤ έχει κλείσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω την απόφασή του. Στο πλαίσιο αυτό η επικοινωνία και η συνάντηση θα γίνει για να αναζητηθεί εύσχημος τρόπος για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν υποχωρεί μεν από την απόφασή του για την ΕΡΤ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες ωστόσο δεν θέλει να έχει εκείνο την ευθύνη.

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν συμφέρει τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη φάση, αλλά πολλές πλέον είναι οι ενδείξεις ότι οι πρόωρες εκλογές, δύσκολα θα αποφευχθούν.

- Ο Φ.Κουβέλης, είπε προ ολίγου στους βουλευτές του “άντε και… καλό μας αγώνα”…

- Στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει άλλο να υποκύπτουν στις επιλογές της Ν.Δ. Τα στελέχη είναι …στα κάγκελα και οι εναπομείναντες οπαδοί διερωτώνται τι λόγιο ύπαρξης έχει το κόμμα στο ρόλο του υπηρέτη του Α.Σαμαρά!

- Η Ν.Δ. παίζοντας το “χαρτί ΕΡΤ”, έχει στα χέρια της δημοσκόπηση που την ενισχύει σημαντικά – πάνω από το 30% – μετά την επίδειξη πυγμής από τον Πρωθυπουργό.

- Μιλώντας στους εργαζομένους της ΕΤ3 ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση προσθέτοντας πως για άλλους είναι «μετρημένες οι ώρες».Χαρακτήρισε κρίσιμο στοιχείο για τη νίκη στη «μάχη» που δίνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τόνισε ότι «όπως ήδη βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν και νομίζω ότι ήδη δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις που θα είναι ραγδαίες».Παπαδημούλης: Μυρίζει εκλογές

Ιδιαιτέρως σκληρή και η κριτική που άσκησε ο Δ.Παπαδημούλης στον κ. Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη τους οποίους χαρακτήρισε «βαστάζους της δεξιάς», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμίσει πως η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές: «Επειδή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις «μύρισε» εκλογές, η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά για κλείσιμο της ΕΡΤ, κόντρα στην γραμμή του κόμματός του, δείχνει το εξής: επειδή κάποιοι ανησυχούν ότι θα μείνουν εκτός, άρχισε να κινείται η «μεταγραφική περίοδος».

Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς «τσαλακώνει» τους εταίρους του, τους κηδεύει πολιτικά και τους στέλνει το λογαριασμό των εξόδων για την “κηδεία”»

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι πλην Χρυσοχοϊδη, υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ξεπεράσει τα όρια.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κινήματος είναι εκρηκτικό, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη εισηγούνται στον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην παράσχει τη ψήφο εμπιστοσύνης που ετοιμάζεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι για όλα, ακόμη και για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως προέκυψε από τη δίωρη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του πολιτικού γραφείου, καθώς η μονομερής απόφαση Σαμαρά για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη για το κίνημα, το οποίο συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ. Βενιζέλος διαμήνυσε στα στελέχη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, ωστόσο δεν φοβάται τις εκλογές, στέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διαχώρισε τη θέση του, στηρίζοντας την απόφαση Σαμαρά για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Είναι σαφές ότι το χάσμα με την Ιπποκράτους μεγαλώνει, με τα σενάρια για επικείμενη αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ να «φουντώνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα