Εμβόλια κατά του καρκίνου και των καρδιοαγγειακών νοσημάτων μέχρι το 2030!

Δρ. Τζούλια Μισιτζήhttp://www.healthyvoice.gr

Πιστεύω ότι θα έχουμε θεραπείες με βάση το mRNA για σπάνιες ασθένειες, που έως τώρα δεν μπορούσαν να καταπολεμηθούν  με φάρμακα και θεωρώ ότι σε 10 χρόνια θα πλησιάζουμε σε έναν κόσμο, όπου θα μπορούμε πραγματικά να εντοπίσουμε τη γενετική αιτία μιας ασθένειας και, σχετικά απλά, θα μπορούμε να την επεξεργαστούμε και να την επιδιορθώσουμε χρησιμοποιώντας τεχνολογία με βάση το mRNA», είπε ο επικεφαλής ιατρός της Moderna.

Σε

πρώτο στάδιο οι γιατροί παίρνουν βιοψία από τον όγκο ενός ασθενούς και τον στέλνουν σε εργαστήριο, όπου το γενετικό υλικό του αλληλουχείται για να εντοπιστούν μεταλλάξεις που δεν υπάρχουν στα υγιή κύτταρα.

Εν συνεχεία ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης εντοπίζει ποιες από τις μεταλλάξεις αυτές ευθύνονται για την ανάπτυξη του καρκίνου. Συν τω χρόνω μαθαίνει επίσης ποια μέρη των μη φυσιολογικών πρωτεϊνών, που κωδικοποιούν αυτές οι μεταλλάξεις, είναι πιθανότερο να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση. Κατόπιν κατασκευάζονται mRNA για τα πλέον υποσχόμενα αντιγόνα και συσκευάζονται σε ένα εξατομικευμένο εμβόλιο. Δες προηγούμενο άρθρο μας.

Αυτό που μάθαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι αν πιστεύαμε ότι το mRNA αφορούσε μόνον τις μολυσματικές ασθένειες ή μόνον τον κορωνοϊό, τα στοιχεία τώρα δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς ασθενειών: τον καρκίνο, τις μολυσματικές ασθένειες, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τις σπάνιες ασθένειες. Υπάρχουν πλέον μελέτες σε όλους αυτούς τους τομείς και όλες έχουν δείξει ότι είναι πολλά υποσχόμενες

Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, θα σώσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές. Θα είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου έναντι πολλών διαφορετικών τύπων όγκων σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πηγη: healthyvoice.gr

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα